Učesnici plej-ofa ABA lige kažnjeni s ukupno 151.100 evra, Zvezda najgore prošla

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.19. | 11:20

Ozbiljne odluke Disciplinskog sudije Saše Pavličić Bekića

Vest da je Crvena zvezda pretrpela najveću kaznu u istoriji Jadranske lige zbog propusta u organizaciji petog meča finalne serije protiv Budućnost zatresla je košarkaški region, ali sada je očigledno da je to samo vrh ledenog brega!

Četiri dana pošto je Crvena zvezda osvojila četvrtu klupsku titulu i posle brojnih saopštenja, izjava i ispovesti, čelnici ABA lige izašli su s saopštenjem gde se ističe da su učesnici ovogodišnjeg plej-ofa kažnjeni s ukupno 151.100 evra! Najgore je prošao novi šampion, koji će u kasu regionalnog takmičenja morati da uplati čak 82.500 evra. I to je samo novčani deo kazne.

Izabrane vesti

Čović: Šta ima da se smuči Evroligi? A šta je bilo u Grčkoj, Turskoj, Španiji?

Oglasio se Jasmin Repeša: Istraumirani smo, sport nije pitanje života i smrti

Zvezdino završno saopštenje: Moralni čistunci i smišljene provokacije

Disciplinski sudija Saša Pavličić Bekić potvrdio je jučerašnja pisanja hrvatskog Večernjeg lista da je Zvezda kažnjena s rekordnih 35.000 evra, na šta će uvodne dve utakmice naredne sezone odigrati bez publike, izuzeci su VIP i svečana loža, dok će u još tri meča kasnije na tribinama moći da se nađu samo deca do 14 godina i žene.

To nije sve. Preostali deo novčane kazne za crveno-bele odnosi se na nedovoljnu organizaciju utakmica plej-ofa, a zatim i sve što je izrečeno u javnosti što, prema objašnjenju, šteti ugledu Jadranske lige. Tu su uključene i tehničke greške za klupu Crvene zvezde, kao i 100 evra kazne za Majka Cirbesa zbog istog prekršaja u majstorici.

Zbog tehničke greške i toga što se nije pojavio na konferenciji za novinare po završetku pete utakmice, Jasmin Repeša je kažnjen s 3.300 evra. Košarkaš Budućnosti Suad Šehović kažnjen je sa 100 evra zbog tehničke greške u meču odigranom u ponedeljak u Beogradu.

Budućnost je zbog slabe organizacije utakmica u plej-ofu rebnuta za ukupno 42.000 evra, od čega se čak 22.000 evra odnosi na treću utakmicu finala, a prvu u Podgorici, posle čega je je zatvoren i deo tribina u Morači.

Tomić: Budućnost pokušala da uzme titulu, a da ne igra košarku

Zahtev iz Podgorice: Poništite finale, obavestićemo Evroligu

Partizan je primoran da isplati 24.000 evra u kaznama zbog loše organizacije, tehničkih grešaka i izjava u medijima koje su naštetile ugledu ABA lige.

Cedevita je najbolje prošla u celoj priči i ukupno će morati da iskešira 2.600 evra zbog loše organizacije utakmica i tenhičkih grešaka.

Kako je navedeno u saopšenju, Jadranska liga ima još nekoliko otvorenih disciplinskih postupaka i konačne odluke biće iznete u javnost uskoro...

Foto: MN Press, Star Sport, ABA LIGA - Cedevita / Marin Sušić, Budućnost VOLI


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara