Udarac za Fenerbahče - Veseli mesec i po dana van parketa

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.01.19. | 12:54

Češki košarkaš je operisao koleno desne noge

Priličan udarac za Fenerbahče - Jan Veseli neće igrati košarku u narednih pet-šest sedmica, javio je klub iz Istanbula. Razlog je povreda i operacija kolena.

S obzirom da se radi o jednom od najboljih igrača Fenera, posebno će Turci imati problem pod košem, a svi vi koji volite da se kladite na košarku i Evroligu imajte to na umu.

Izabrane vesti

Veseli je povredio koleno desne noge pa je morao na operaciju gde je uspešno izvršen zahvat na meniskusu. Zato će morati da pauzira u nezgodnom delu sezone.

Sve ovo znači da Veselog nećemo gledati tamo negde do polovine marta, što znači da će u Evroligi propustiti sudare s Bajernom, Panatinaikosom, Darušafakom, Anadolu Efesom, Real Madridom, a možda i Barselonom i ekipom Budućnosti.

Dobra vest za Fener je što bi, ako sve protekne po planu, Veseli trebalo da se vrati na parket taman na vreme pred četvrtfinalne okršaje do kojih će Fener kao trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli gotovo izvesno doći.

Veseli ove sezone u Evroligi u proseku provodi 27 minuta i za to vreme ima 14,4 poena, 5,6 skokova i 2,6 asistencija po utakmici. Stigne i da ukrade skoro dve lopte. Prosečan indeks mu je 21,2 što je vrlo visoko. Zapravo, Čeh je trenutno najkorisniji igrač u ligi.

Toliko o tome koliko će nedostajati Fenerbahčeu u narednih šest sedmica.

Foto: Star Sport


tagovi

Jan Veseli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara