Umalo opet! CSKA se revanširao Saši Obradoviću

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.18. | 19:59

Armejci slavili u neizvesnom meču

Pre mesec i kusur dana, Saša Obradović je sa svojom Lokomotivom Kubanj u Moksvi naneo CSKA poraz od 11 razlike kakav se retko poslednjih godina dešavao moćnim Armejcima. Vladar ruske košarke se večeras revanširao u Krasnodaru u neizvesnom meču, slavio 78:75 i sada je opet glavni favorit za prvo mesto na kraju ligaškog dela VTB lige. CSKA ima dve pobede više i utakmicu više od Lokomotive, dok od Uniksa ima pobedu više, ali i dve utakmice više...

Obradovićev tim je i večeras bio blizu pobede nad favorizovanim Moskovljanima, imao je plus sedam na početku drugog poluvremena, ali je CSKA bio bolji kada se lomio rezultat i zasluženo je slavio. Bila je Lokomotiva u igri do poslednjih momenata meča, ali objektivni kvalitet na strani CSKA, iskustvo i duža klupa su presudili pobednika.

Izabrane vesti

Ekipe su se smenjivale u vođstvu u prvoj četvrtini, Kulagin i Reglend su nosili domaći tim, Klajburn i Rodrigez su blistali u gostujućem sastavu. Poenima razigranog Kolinsa sa linije penala, Lokomotiva je na poluvreme otišla sa do tada rekordnih plus pet (41:36). Ipak, De Kolo i Kulagin se pridružili Klajburnu u trećem kvartalu i CSKA je taj period igre rešio sa deset poena razlike u svoju korist (21:11) i sa vođstvom od pet poena ušao u poslednji kvartal.

CSKA je preko Higinsa, De Koloa i Klajburna održavao prednost od nekoliko poena tokom skoro cele poslednje četvrtine, ali Lejsi pogađa trojku i dodatno slobodno bacanje za vođstvo Lokomotive 69:68 dva minuta pre kraja. Ipak, domaći počinju da greše, a Klajburn i De Kolo da kažnjavaju u završnici. Kulagin je trojkom vratio domaće na minus dva pola minuta pre kraja, De Kolo uzvraća istom merom, a Kolins promašuje trojku za produžetak i CSKA rešava meč u svoju korist.

VTB

Sreda
Jenisej - Saratov 83:88
/Ljutič 17 - Robinson 30/

Lokomotiva - CSKA 75:78 
/Kolins 20 - Klajburn 26/

(FOTO: MN Press)


tagovi

Saša ObradovićKK Lokomotiva Kubanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara