Uspeo je! Jokić odveo Denver u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.19. | 08:43

Srpski as drugim tripl-dablom u seriji eliminisao San Antonio Sparse i specijalistu za doigravanje - Grega Popovića

Kolorado slavi Nikolu Jokića i njegove Nagetse! Denver je u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige! Posle velike borbe drugi tim ligaškog dela takmičenja na zapadu uspeo je u majstorici da eliminiše specijalice za plej-of, Grega Popovića i San Antonio Sparse (90:86) i tako napravi jedan od najvećih uspeha u novijoj klupskoj istoriji. Ovo je prvi put u poslednjih deset godina da su Nagetsi uspeli da preskoče prvu prepreku u plej-ofu

A lider ovog tima, najbolji strelac, skakač i asistent - naš Nikola Jokić, pružio je još jednu sjajnu partiju. Kako je započeo ovu seriju tako ju je i završio - tripl dablom. Nije Greg imao rešenje za somborskog gorostasa, pogotovo ne u prvom delu, kada je Jokić odveo svoj tim na plus 13. Na kraju utakmice očinski zagrljaj legendarnog stručnjaka za centra Denvera i salva pohvala na konferenciji za štampu...
"Neverovatno, neverovatno... Sjajno je to što Nikola radi".   

Izabrane vesti

Nikola Jokić meč je završio sa 21 poenom, 15 skokova i 10 asistencija. Na sve to dodao je i tri blokade. Džamal Mari ubacio je 23 koša, a Geri Heris 11. U poraženom timu najbolji je bio Rudi Gej (22p), pratili su ga Forbs i Derozan (po 19p), odnosno Lamarkus Oldridž s dabl-dabl učinkom (16p, 11sk). 

Naredni rival Denvera biće Portland koji je lagano izbacio Oklahomu sa 4:1 u pobedama. Prvi meč te polufinalne serije na programu je u ponedeljak. 

Kada je sinoćni okršaj u pitanju Denver je bolje započeo i vodio konstatno dvocifrenom razlikom. Zanimljivo, Meloun je "zategao" odbranu i najjačim oružjem Sparsa napravio razliku već na početku. Od prvih 19 šuteva Teksašani su promašili čak 17?! Posle devet minuta igre tako su na kontu imali svega četiri poena... Šut nije bogzna kako služio ni domaće pa su u tom periodu stekli tek desetak razlike. A mogli su znatno više. I jedni i drugi počeli su sa dalekometnom paljbom u trećoj deonici. Denver pogađa prvih pet od sedam šuteva i odlazi na bezbednih plus 17. Sparsi ipak odbijaju "da umru". Spuštaju prednos rivala na devet (62:71) i ulaze s aktivnim rezultatom u poslednjih 12 minuta. 

Na kraju su Nagetsi čak malo i drhtali. Pogotovo posle poena Oldridža za 80:84 na 4:13 do kraja. U naredna dva napada Sparsi gube loptu i domaći su ponovo otišli na lepih plus osam. Poslednji nasrtaj San Antonija bio je i najjači. Na 52 sekunde pre poslednje sirene prišli su na 86:88. Džamal Mari međutim nije dozvolio preokret. 

Pogledajte kako je izgledala sama završnica:

Sa dva tripl-dabl učinka u ovo plej-of seriji Nikola Jokić ušao je u probrano društvo sa Lebronom Džejmsom i Medžikom Džonsom, kao jedinom dvojicom asova do sinoć koji su u debitantskim sezonama u plej-ofu uspevali da upišu više od jednog takovg učinka. Takođe, Jokićev sinoćni tripl-dabl prvi je u NBA majstoricama još od 2016. i Lebrona Džejmsa

Noćas je odigran i prvi polufinalni meč Istočne konferencije. Toronto je tukao Filadelfiju sa 108:95, uz fantastičnu partiju Kavaija Lenarda - 45 poena, 11 skokova. Šut iz igre skoro 70 odsto! Lenard je podršku imao u Sijakamu (29 poena). Na drugoj strani Džej Džej Redik bio je najefikasniji sa 17 koševa, Embid je dosta dobro zaustavljen, svega 16 uz osam skokova. 

Bobi Marjanović nije se naigrao za deset minuta na parketu. Samo dva poena i jedan skok...


NBA PLEJ OF 2019

 


tagovi

Nikola JokićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara