Košarkaši Valensije (Star sport)
Košarkaši Valensije (Star sport)

Valensija kiksnula pred gostovanje Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 21:57

Neočekivan poraz posle dobre serije

Delovalo je da je Valensija uhvatila formu, nanizala je četiri pobede u prvenstvu ali je ove nedelje napravila korak unazad.

Posle evroligaškog poraza od Monaka, Valensija je poražena i večeras u ACB ligi na gostovanju Saragosi koja je slavila 86:75. Loša uvertira za tim sa Mediterana pred evroligaško gostovanje Crvenoj zvezdi u sredu na kojem želi da uhvati jedan od poslednjih vozova za plej-of.

Izabrane vesti

Držala se Valensija dobro u prve tri četvrtine ali je u poslednjoj deonici igre neobjašnjivo pala. Saragosa, koja je bliža zoni ispadanja nego plej-ofu, je odigrala sjajnu završnicu i nastavila sa odličnom formom u poslednje vreme. Bila joj je ovo četvrta pobeda na prethodnih pet prvenstvenih mečeva. Podsetimo da su nedavno savladali i Barselonu.

Smenjivala su se dva tima u vođstvu u prve tri četvrtine, nijednom ta prednost nije prelazila pet poena razlike i sve je nagoveštavalo neizvesnu završnicu. Ali pri rezultatu 67:65, Saragosa je napravila seriju 10:0 kojom je stekla dvocifrenu prednost prvi put večeras i prelomila utakmicu.  

Junak pobede je bio nigerijski centar Kristijan Mekovulu. On je samo u trećoj četvrtini ubacio 12 poena i zabeležio pet skokovsa. Na kraju je imao 22 poena i osam skokova. Boriša Simanić je u prvom poluvremenu bio dobar i ubacio sedam poena ali se zadržao na tom učinku do kraja. Stefan Jović je zabeležio po četiri poena i asistencije. U timu Valensije se istakao Bojan Dubljević sa 15 poena.



tagovi

KK ValensijaKK Saragosa

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara