Valensija na korak od Evrolige! Nisu trojke sve u košarci

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.19. | 22:14

Alba nema taj kvalitet

Valensija se nalazi na korak od povratka u Evroligu nakon što je večeras u prvom meču finalne serije Evrokupa pregazila Albu 89:75 i došla na pobedu od konačnog trijumfa. Nemci imaju revanš kod kuće za tri dana, jure izjednačenje, ali čak i ako uspeju u tome, opet će morati da gostuju u Španiji. A sa ovkavom igrom ne mogu da pariraju mnogo jačem timu Valensije...

Od početka večerašnjeg meča se videlo ko je favorit i ko je bolji tim u ovom finalu. Fenomenalni Vil Tomas je sa devet poena u prvih sedam minuta bio nerešiva enigma za Albu i najzaslužniji za plus sedam domačih nakon prvog kavrtala - 20:13.

Izabrane vesti

Uspela je Alba da se vrati u igru u drugoj četvrtini, da preživi seriju Meta Tomasa i da preko Hermansona izjednači na 30 sekundi do kraja poluvremena. Islanđanin je bio jedini raspoložen u gostujućem timu i razlog zbog kojih je Alba zadržala nadu.

Valensija je trojkama San Emetrija i Van Rosoma otvorila drugo poluvreme, opet se odlepila i počela da povećava prednost. Belgijanac je pogodio još jednu trojku za 58:49 i posle toga više nije bilo povratka za Albu. Španci su otišli na dvocifrenu prednost i poćeli da je povećavaju, pa su poenima Dubljevića sa linije penala stigli do nedostižnih 71:53 uoči poslednje četvrtine.

Do kraja su samo održavali prednost, malo i spustili gas u finišu, ali su rutinski priveli meč kraju i poveli u finalnoj seriji.

Iako je Alba imala mnogo bolji šut za tri poena i pogodila 50 odsto dalekometnih hitaca (12/24) naspram Valensijinih 34,6 odsto (9/26), domaći tim je  je dominirao pod koševima. Valensija je imala 63,9 odsto (23/36) za dva poena, naspram Albinih 43,2 odsto (16/37). Valensija je imala i ogromnu nadmoč u skoku - 40:22. Vil Tomas je bio najbolji sa 22 poena, njegov prezimenjak Met je ubacio 16, Van Rosom 15, a San Emetrio 11. Bojan Dubljević je meč završio sa devet poena i osam skokova. Kod Albe su se istakli Siva sa 17 i Hermanson sa 16 poena. 

(FOTO: MN PRESS)


tagovi

KK ValensijaAlbaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara