Veče kada su se legende opraštale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 10:34

Od publike u Majamiju oprostio se Dvejn Vejd

Možda nije trebalo da ovo učine u istoj večeri, ali tako se poklopilo. Pred legendarnog Dirka Novickog oproštaj od domaće publike, ovoga puta one u Majamiju, imao je slavni Dvejn Vejd.

Iskusni 37-godišnji as se baš kao i Novicki potrudio da oduševi publiku u poslednjem meču. U pobedi nad Filadelfijom (122:99) postigao je 30 poena i u velikom započeo oproštaj od NBA lige u kojoj je proveo čitavih 16 godina.

Izabrane vesti

Publika mu nije ostala dužna, svi su bili na nogama, stajaćim ovacijama su ispratili izlazak sa terena igrača koji je za majami prvobitno igrao od 2003. do 2016. godine, a onda se u Amerikan ErlajnArenu vratio da odigra poslednju sezonu.
"Dao sam ovoj igri sve što sam imao. Cenio sam svaki deo toga. Bilo je neverovatno, mnogi ljudi su me gledali kako rastem, gledali su me dok nisam bio savrešn, gledali su me kako pravim mnogo grešaka u životu, gledali kako svetam, kako radim zadivljujuće i velike stvari. Zahvalan sam im na tome", poručio je Vejd.

Od Vejda su se oprostili svi igrači držeći u kukama dresove sa njegovim imenom. Bio je to njegov 71. nastup u ovoj sezoni.
"Moje misli su svuda. Razmišljam o trenutku kada mi je došao agent 2003. godine i rekao da će me Majami uzeti kao petog pika. To je bio nestvaran osećaj, sličan ovom sada. Od prvog razgovora koji sam obavio u ovoj zgradi osetio sam ljuba i to sam cenio, a sda još više cenim. Sada sam najsrećnija osoba na svetu", poručio je Vejd.

Fenomenalni as je osvojio tri šampionska prstena, bio je MVP finala 2006. godine, 13 puta je bio učesnik Ol Stara, osvojio je dve olimpijske medalje sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Reuters


tagovi

Dvejn Vejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara