Veče ludih završnica! Svemirska košarka i neshvatljive sudijske greške, Karijevoj Barsi Kup kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.02.19. | 21:53

Veliko slavlje Katalonaca, koji su dobili gotovo izgubljen meč u Madridu - 94:93

Jedna od najboljih utakmica u novijoj istoriji španske košarke odigrana je večeras u Madridu. Real i Barselona su priredili neverovatnu dramu svim ljubiteljima igre pod obručima, a bojište je na kraju uzdignutih ruku napustio katalonski tim. Možda je ovo era Realove dominacije, ali Kralj je ponovo dobio težak udarac. Barselona, predvođena legendarnim srpskim stručnjakom Svetislavom Pešićem, ponovo je savladala najvećeg rivala i odbranila trofej Kupa kralja - 94:93.

Nažalost, fantastičnu košarkašku predstavu pokvarile su evrologaške sudije Garsija Gonzales, Perez Perez i Himenez Truhiljo, koje su u poslednjim trenucima produžetka prvo propustile da dosude faul nad Krisom Singlotonom, a onda su svoju grešku komenzovale u poslednjem napadu, kada su priznale krajnje diskutabilne poene Anta Tomića.

Izabrane vesti

Kada se sve sagleda, Katalonci su priredili pravo čudo, s obzirom da je aktuelni prvak Španije i šampion Evrope na početku četvrte četvrtine vodio sa 15 poena prednosti (61:46), ali je onda usledila neverovatna šuterska rapsodija Barselone, koju je u finišu zaustavio neverovatni Serhio Ljulj i poenima uz zvuk sirene obezbedio produžetke svom timu. Legendarni plejmejker Reala je i u poslednjim sekundama produžetka umalo pogodio šut sa čitavog terena, ali se lopta ipak od table odbila u ubruč i završila u polju.

Odavno nije viđen meč sa ovoliko raspoloženih igrača na obe strane, a na kraju je uloga heroja pripala Tomiću. Ipak, najbolji igrač Barselone na ovom meču bio je Ertel, koji je ubacio 22 poena i imao šest asistencija, ali je njegov uticaj na konačan rezultat bio najveći onda kada su se Katalonci vraćali u igru. Klaver je ubacio 15, Tomić 14, a Kjurik 12 poena.

Kod Reala je najefikasniji bio Fakundo Kampaco sa 19 postignutih poena. Rendolf je ubacio 16, Kozer 14, Ljulj 13, a Ajon 12.

 

 


tagovi

Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara