Večiti derbi u finalu Kupa? SI!

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.02.18. | 22:45

Neizvestan okršaj u drugom polufinalu Kupa Radivoja Koraća pripao crno-belima. Pod košem dominirao Gagić, Marinković i Veličković odigrali sjajan meč

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Gledaćemo večiti derbi u finalu Kupa Radivoja Koraća!

Izabrane vesti

Partizan se namučio protiv Mega Bemaksa, ali ipak uspeo da se domogne borbe za trofej. Bio je to napet meč gde nijedna od ekipa nije uspevala da se odlepi, a da ova druga ekipa ubrzo ne odgovori.  Partizan je bio taj koji je stalno imao inciijativu, bio je taj koji je bežao, a Mega jurila. Crno-beli su pobegli na osam poena pred kraj treće deonice, to su nastavili u poslednjih 10 minuta, i uspeli da slave sa 89:79.

I to najviše uz pomoć Novice Veličkovića i Bondže Sija. Odlično su se pokazali i Aleksandar Aranitović i Vanja Marinković sa trojkama u polednjoj deonici, kao i Đorđe Gagić tokom većeg dela meča, najviše u skoku.

Partizan je na startu meča napao Megu  ispod koša. Nenad Čanak je zamislio da na taj način ugrozi protivnika. U toj ideji jako su bili bitni Veličković i Gagić koji su pokušavali napade unutrašnjom igrom. Posebno je Gagić bio dominantan u startu meča u skoku, ali mu je nedostajala završnica.

Mega je odlično trčala kontre i na taj način pravila probleme crno-belima. Milojević je rešio da mladošću i brzinom odgovori na snagu Partizana.

Si je odlično otvorio meč dvojkom i trojkom, a Mega je polako počela da pogađa za tri poena što se pokazalo kao njeno veliko oružje još u četvrtfinalu protiv Dinamika.

Bilo je to pravo nadmudrivanje koš za koš u prvom poluvremenu, a onda je Partizan povezao pet poena preko Vanje Marinkovića i otišao na prvu osetljiviju prednost - 30:23.

Počeo je Partizan da pogađa za tri poena, Marinković je nastavio da rešeta, uključio se u igru i Vilijams Gos, Mega je na to imala odgovor dobrim ofanzivnim skokom i sve je to dovelo Čankov sastav u prednost na poluvremenu od samo jednog poena razlike - 42:41. Ispustili su crno-beli dvocifrenu prednost. Čankova nervoza zbog toga je bila očigledna.

Partizan je posle sastanka u svlačionici bolje krenuo u drugu deonicu, Velčković je pogodio sa distance i Partizan je opet imao šest poena prednosti  i inicijativu u meču gde je imao većinsku podršku sa tribina.

Vlatko Čančar je imao svoj meč, posle svakog poteza se udarao rukom  u grudi i time pokazivao da je naoštren do krajnjih granica za ovaj duel, a to je pokazivala i statistika.

Isto tako raspoložen za igru bio je i Bondža Si kojije vezanim poenima držao crno-bele u prednosti kada se lomio rezultat u završnici treće deonice. U poslednjoj je odličan bio Aleksandar Aranitović, a Novica Veličković je isključen zbog druge tehničke greške.

Ipak, to nije smetalo Partizanu da dođe do veoma bitne pobede.

U finalu Kupa - Crvena zvezda protiv Partizana.

Kup Radivoja Koraća: Partizan - Mega Bemaks 89:79

Dvorana Čair, Niš
Sudije: Belošević, Jovčić, Juras

PARTIZAN: Vilijams - Gos 8, Von 6, Si 13p, 6 sk, Tadić, Aranitović 6, Marinković 18, Tanasković, Veličković 12, Gavrilović, Andrić 3, Gagić 14, Šalić 9

MEGA BEMAKS: Rebić 17, Sinovec 3, Marjanović, 11 Čančar 20, Čarapić 6, Jaramaz 10, Bitadze 6, Lazić 6, Koprivica, Samardžiski, Mišković, Kapetanović

KUP RADIVOJA KORAĆA - POLUFINALE

Subota

Crvena zvezda - FMP 98:82
/Enis 20 - Apić 21/

Partizan - Mega Bemaks 89:79
/Marinković 18 - Čančar 20/

Piše: Strahinja Klisarić


tagovi

Mega Bemaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara