Ekipe Partizana i Crvene zvezde (© Star sport)
Ekipe Partizana i Crvene zvezde (© Star sport)

Večiti rame uz rame ispod crte u eliti: Sledi 12 evroligaških finala

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.01.24. | 10:16

Posle poraza u 22. kolu, Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda su trenutno ispod crte na tabeli Evrolige za mesto koje vodi u plej in. Imaju još 12 utakmica do kraja ligaškog dela da se domognu pozicije koja vodi u narednu rundu takmičenja

Ulazimo u poslednji deo Evrolige. Dve trećine utakmica je odigrano, tačnije 22. kola, a večiti rivali se ne nalaze tamo gde su očekivali i gde su ih navijači videli. I Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda su trenutno van plej ina. Sa polovičnim učinkom 11-11, crno-beli su trenutno prvi ispod crte na 11. mestu, dok je klub sa Malog Kalemegdana na 12. mestu sa devet pobeda i 13 poraza. Sada za oba kluba sledi ključan period sezone ako imaju nameru da ispune prvobitne ciljeve koji su postavljeni još letos. Za to će biti potrebno nizati pobede u preostalih 12 mečeva.

Porazi u 22. kolu su stavili večite rivale da budu rame uz rame. Partizan je posle dugo vremena ispao iz prvih 10 iako je u jednom momentu tokom sezone bio treći. Poraz u Atini je bio bolan zbog činjenice da su se crno-beli sjajno držali pune tri deonice zahvaljujući maestralnoj partiji Pi Džej Doužera, ali na kraju ni to nije bilo dovoljno. Posle monstruoznog zakucavanja Matijasa Lesora, Panatinaokos se probuidio i na kraju ubedljivo slavio, doduše konačan rezultat ne pokazuje pravi tok meča.

Izabrane vesti

Partizanu je ovo treći poraz u poslednja četiri meča i sada će forma morati žestoko da se popravi u prostalih 12 mečeva. Pozitivan stvar za izabranike Željka Obradovića je činjenica da od tih 12 mečeva, čak sedam igraju na svom terenu, a posebno će značajan biti sam finiš kada u poslednjih pet kola Partizan bude igrao četiri u Areni kada budu stizali Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos i Valensija, a jedino gostovanje je u Berlinu protiv Albe. Realno je očekivati da crno-beli tada odrede svoju sudbinu.

Iako su trenutno 11. daleko od toga da je bilo šta izgubljeno. Valensija je 10. sa istim učinkom, dok šesto mesto koje direktno vodi u plej of zauzima Olimpijakos sa samo jednom pobedom više od Partizana, dok je Fenerbahče peti sa 13 pobeda.

Ono što je trenutno najupečatljivije u Partizanu je činjenica da su mnogi igrači pali u napadačkoj formi. U ovu grupu ne spadaju samo Pi Džej Doužer i Džejms Naneli, dok su trenutno u najvećem padu Zek Ledej i Frenk Kaminski koji je u potpunosti izgubio mesto u timu. Igrao je manje od dva minuta u Atini, a dve utakmce pre toga nije ni ustajao sa klupe.

Već naredna utakmica će biti od ogromnog značaja za klub iz Humske kada u Beograd bude stigao Andrea Trinkijeri sa Žalgirisom. Biće to kao malo finale za Partizan, prvo od 12 finala.

Zvezda sa druge strane je u težoj situaciji. Devet pobeda do sada je ispod očekivanja ekipe i navijača, a kompletna sezona može da se odluči u naredna četiri meča. Sledeće tri od četiri utakmice Crvena zvezda igra na svom terenu protiv Valensije, Barselone i Žalgirisa, a naredne nedelje sledi gostovanje protiv Albe koja je na samom dnu i jednostavno mora da se savlada, tačnije ne sme da se ponovi scenario protiv Asvela.

Zvezdi u ovom momentu povrede prave najveći problem. Pre svega na spoljnim pozicijama. Na duže staze van tima su Nemanja Nedović i Nikola Topić, dok se videlo protiv Baskonije šta znači kada na parketu nema Miloša Teodosića da organizuje napade. Takođe, novopridošli Dževonte Smart se i dalje privikava na novu sredinu, ukoliko on uspe da blesne, posao Zvezde će biti olakšan.

Ipak, kada se podvuče crta... paklenih 12 mečeva u Evroligi čeka večite beogradske rivale.

Koliko je Evroliga u ovom momentu ujednačena dovoljno pokazuje podatak da samo tri pobede dele Olimpijakos koji je šesti i Bajern Minhen koji je 14.

RASPORED PARTIZANA

26. januar Partizan Mozzart Bet - Žalgiris

21. januar Monako - Partizan Mozzart Bet

2. februar Virtus Bolonja - Partizan Mozzart Bet

8. februar Partizan Mozzart Bet - Bajern Minhen

29. februar Partizan Mozzart Bet - Efes

8. mart Olimpija Milano - Partizan Mozzart Bet

14. mart Barselona - Partizan Mozzart Bet

19. mart Partizan Mozzart Bet - Baskonija

21. mart Partizan Mozzart Bet - Real Madrid

28. mart Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos

4. april Alba - Partizan Mozzart Bet

12. april Partizan Mozzart Bet - Valensija

RASPORED ZVEZDE

25. januar Alba - Crvena zvezda

30. januar Crvena zvezda - Valensija

2. februar Crvena zvezda - Barselona

9. februar Crvena zvezda - Žalgiris

1. mart Bajern Minhen - Crvena zvezda

7. mart Monako - Crvena zvezda

14. mart Crvena zvezda - Makabi

20. mart Crvena zvezda - Panatinaikos

22. mart Crvena zvezda - Virtus Bolonja

29. mart Real Madrid - Crvena zvezda

4. april Crvena zvezda - Olimpijakos

11. april Efes - Crvena zvezda



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara