Veličković pred finale: Težak je ovaj dres, a ako branimo boje Partizana obaveza je da damo maksimum

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.02.19. | 08:02

„Idemo u novih 40 minuta velike borbe, ništa manje“, najavljuje kapiten crno-belih

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Partizanova borba ne prestaje. Posle vrlo dobrog izdanja protiv FMP u polufinalu, iz svlačionice Parnog valjka provejava talas smirenosti, ali i optimizma pred novi pohod na pehar Žućkove levice.

Izabrane vesti

Četvrti uzastopnu godinu crno-beli će izaći na borilište niškog Čaira u nadi da će se dokopati trofeja zbog kojeg su se svi okupili u prethodna tri dana. Dva puta su igrači Partizana teren napuštali pognute glave, prošlog februara su uspeli da pobede najljućeg protivnika, a isti scenario pokušaće da odigraju i u nedelju od 17 časova. 

Uprkos velikoj energetskoj potrošnji u duelu s Panterima iz Železnika, kapiten Novica Veličković je bio zadovoljan kako se susret završio i onim što je mogao da vidi od svojih saboraca. Priznaje i sam da mu je mnogo bilo dobro na parketu.
„Uživao sam. Volim ovakve utakmice, volim ovo takmičenje, veliki je naboj, pritisak. Nema nazad, kako krene tih 40 minuta imaš šansu da pobediš i ideš dalje ili da izgubiš i ideš kući“.

Ističe Novica da je crno-belima mnogo bitno da se što bolje odmore za finale, svestan da novi susret sa Crvenom zvezdom neće biti nimalo lak. Zbog toga mu je najvažnije da tim izgleda najbolje moguće.
„Ove sezone je atmosfera mnogo dobra. Momci su sjajni i to dolazi do izražaja. Konstantno smo zajedno. Osim Bandže, Renfroa i mene sve su mladi igrači, željni dokazivanja i puni energije“.

Uoči novog večitog derbija Veličković je samo kratko najavio:
„Idemo u novih 40 minuta velike borbe, ništa manje“.

Partizan kao branilac pehara sada ima veće breme na svojim leđima, možda i obavezu da na isti način završi i predstojeće finale...
„Imamo obavezu samo da damo svoj maksimum i to je sve što se traži od nas. To je naša najveća obaveza, pogotovo jer branimo boje Partizana. Što je, samo po sebi, velika obaveza i mnogo je težak ovaj dres“.

Remizirao je Partizanov kapiten i utakmicu protiv FMP.
„FMP nas je opet naterao na čvrstu, mušku borbu. Fizički dosta kontakta, jaka utakmica s te strane. Dobro odgovorili na njihov pristup i uz mali pad u trećoj četvrtini kontrolisali smo utakmicu svih 40 minuta i to je novi kvalitet za nas“.

Veličković je na kraju otkrio da je Stefan Janković doživeo lom zuba kao posledicu udarca glavom o parket. Poručio je mladom saigraču da je ceo tim uz njega i da mu daju veliku podršku da se što pre oporavi.

Foto: Star Sport


tagovi

Novica VeličkovićKup Radivoja Koraća 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara