Kristaps Porzingis
Kristaps Porzingis

Veliki NBA trejd: U evropskom Dalasu tandem Porzingis – Dončić!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.02.19. | 00:02

Sve skupa šest igrača u trampi

Kao grom iz vedra neba. Nisu još mediji stigli ni da objave da je Kristaps Porzingis nezadovoljan u Njujorku i da želi da ode iz Niksa, a evo ga Letonac već u Dalasu!. Novinar I-Es-Pi-Ena  Adrijan Vojnarovski objavio je eksluzivnu informaciju kako Porzingis ide u Maverikse, a sa njim u paketu i Kortni Li i Tim Hardavej Džunior, svi u zameni za Denisa Smita Džuniora, Veslija Metjuza i Deandrea Džordana.

Dalas je cenu dobijanja sjajnog Letonca platio uzimanjem dva velika ugovora. Li je na platnom spisku do kraja 2020. godine, a zarada mu je iznad 12.000.000 dolara. Hardavej zarađuje 17.300.000 ove sezone, 18.100.000 sledeće, a ima i igračku opciju za sezonu 2020/21 koja vredi 18.900.000 dolara.

Izabrane vesti

Njujork je s druge strane dobio mladog Denisa Smita, koji je lani bio odličan u ruki sezoni i dvojicu igrača kojima ističe ugovor. Tako će oni na leto imati mesta za dovođenje dva vrhunska igrača.

Podsetimo šta se sve događalo ranije tokom dana:

Porzingis je na svoju inicijativu zatražio sastanak s čelnicima Niksa izrazivši zabrinutost zbog loših rezultata te nepostojanja jasne strategije kluba. Isto tako, Porzingis je od kluba zatražio jasno objašnjenje njegovog statusa, odnosno želeo je potvrdu da će se oko njega graditi ekipa.

Očigledno da Letonac nije bio u potpunosti zadovoljan odgovorima pa je Adrian Vojnarovski, novinar ESPN-a, objavio kako je Porzingis bliže odlasku nego ostanku u Niksima.

Sličan utisak očigledno su dobili i u Njujorku, jer se odmah nakon sastanka pojavila informacija kako su Niksi krenuli s ispitivanjem tržišta za mogući trejd Porzingisa pre kraja prelaznog roka sledećeg četvrtka. Vojnarovski javlja kako su se već pojavili zainteresovani klubovi – Bruklin, Kliperski, Majami, San Antonio i Toronto.

Inače, Porzingis nije igrao još od prošle sezone i to zbog teške povrede ligamenata kolena. Vjerovatno neće igrati do kraja sezone, a Niksi nisu “pokupili“ poslednju godinu njegovog ruki ugovor pa će Letonac ovog leta biti ograničeni slobodni igrač. To znači da će Niksi moći da ga potpišu ako izjednače ponudu bilo kog drugog zainteresovanog kluba.

 (FOTO: Reuters)


tagovi

Njujork NiksDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara