Vil Čeri - prošle sezone u Cedeviti, sada ide u Golden Stejt!

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.09.18. | 15:13

Zvuči pomalo neverovatno

Prošlosezonski košarkaš Cedevite, Amerikanac Vil Čeri, uskoro će postati igrač NBA šampiona Golden Stejt Voriorsa! Ovu informaciju donosi specijalizovani košarkaški portal Sportando, a očekuje se da uskoro sve postane zvanično.

Čeri će s vladarima NBA lige potpisati "Exhibit 10" ugovor, novinu u NBA ligi koji predstavlja novi način da se igrač izbori za dugoročni ugovor u najjačoj ligi sveta. Igrač koji potpiše ovaj ugovor dobija pozivnicu za trening kamp s prvim timom, posle čega može potpisati two-way (dvosmerni) ugovor ili garantovani ugovor za celu sezonu (ili na više sezona). 

Izabrane vesti

Ako Voriorsi odluče da otpuste Čerija pre početka sezone, ali mu daju šansu u nekoj utakmici razvojne lige, tada će mu biti dužni 50.000 dolara. Ukoliko bi se NBA šampioni odlučili da potpišu Čerija na dvosmerni ugovor, to bi značilo da on može da igra i za Golden Stejt, kao i za njihovu razvojnu ekipu u D ligi - Santa Kruz Voriorse. 

Čak i ako se Čeri ne izbori za produženje ugovora, već je i 10-dnevni ugovor s apsolutnim vladarima NBA lige poslednjih godina velika stvar.

Dodajmo da će i Dru Gordon, bivši košarkaš Partizana, potpisati ovakav isti ugovor sa Bruklin Netsima.

Foto: MN Press


tagovi

Vil Čeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara