Vilbekin je MVP Evrokupa

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.04.18. | 18:22

Darušafakin Amerikanac dobio još jedno veliko priznanje za sjajne partije

Košarkaš turske Darušafake Skoti Vilbekin proglašen je za najkorisnijeg igrača Evrokupa ove sezone. Amerikanac je najzaslužniji što se istanbulski klub plasirao u finale tog takmičenja imaće šansu da osvajanjem trofeja izbori plasman u Evroligu sledeće sezone.

Ovo je Vilbekinu četvrto priznanje za sjajne partije u Evrokupu. Prvo je proglašen za najkorisnijeg igrača regularnog toka sezone, zatim za MVP-ja polufinala, a ušao je i uz najbolju petorku takmičenja.

Izabrane vesti

Imao je prosečan indeks korisnosti 20,7, beležio je 18.9 poena, 5,1 asistenciju i 1,6 ukradenih lopti po utakmici. Pamtiće se i njegova fenomenalna partija u prvom meču polufinala sa Bajernom kada je postigao 41 poen, uz šut za tri 10/15. Time je izjednačio i rekord Evrokupa po broju postignutih trojki na jednoj utakmici.

Vilbekin je u dosadašnjem toku Evrokupa odigrao 16 utakmica, a na 14 je imao dvocifren košgeterski učinak. Ovaj Amerikanac u Darušafaku je došao u oktobru 2015. godine posle iskustava u australijskom Kernsu i atinskom AEK-u.

Ovo je 10. godina kako se u Evrokupu dodeljuje MVP priznanje, a prošle sezone osvojio ga je Aleksej Šved iz Himkija. Pre njih nagrađivani su Erik Mekalum, Tajris Rajs, Endru Gaudlok, Nik Kalates, Patrik Beverli, Donte Drejper, Marko Banić i Čak Eidson.

Foto: Starsport


tagovi

EvrokupDarušafakaSkoti Vilbekin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara