Virtus hteo Omića, ali...

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.07.18. | 15:59

Nije italijanski klub imao sredstava da angažuje slovenačkog centra

Alen Omić je u Crvenu zvezdu stigao poslednjeg dana za prijavljanje za ABA ligu, ali je vremenom postao veoma bitan igrač za crveno-bele. Imao je ugovor do kraja sezone, tako da je sada slobodan igrač. Svojim dobrim partijama je privukao pažnju mnogih klubova. Kako saznaje MOZZART Sport, njega je želeo Virtus iz Bolonje, pitao je za njega pre petnaestak dana, ali je dobio novčane zahteve koje nije mogao da ispuni.

Zato su se u ovom klubu okrenuli drugim opcijama i doveli Dejana Kravića iz Panioniosa. U pitanju je momak rođen u Mostaru koji se u jednom momentu 2014. pojavio na proširenom spisku reprezentacije Srbije. On je bio pristupačnija opcija, pa se Virtus odlučio za njega. Možda i dalje razmišljaju o Omiću, ali posle dolaska Kravića deluje da će se to teško dogoditi.

Izabrane vesti

Podsetimo, Virtus se pominjao kao moguća destinacija za selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, ali se ni taj posao nije realizovao.

Omić je slobodan igrač što znači da može da potpiše za bilo koji klub bez obeštećenja. Deluje da su šanse za ostanak u Crvenoj zvezdi minimalne, iako bi takav scenario bio veoma dobar po crveno-bele, a pored Virtusa kao zainteresovan klub se pominjala Gran Kanarija, koja se interesuje i za Tejlora Ročestija jer joj je potrebno pojačanje na poziciji plejmejkera.

Videćemo gde će Omić nastaviti karijeru. U Crvenoj zvezdi je pružao jako dobre partije, tako da će sigurno imati dovoljno ponuda da može da odluči šta je najbolje za njegovu karijeru. Pokazao se pod evroligaškim svetlom. U ABA ligi je bio jedan od najboljih pojedinaca crveno-belih.

Sada očigledno može da bira...

Foto: Star sport


tagovi

Alen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara