Marko Belineli (©MN Press)
Marko Belineli (©MN Press)

Virtus i Olimpija izjednačeni na čelu Palakanestra: Belineli promašio produžetak, pa pobedu, Tortona se ne šali

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 23:03

Sastav iz Bolonje izgubio od Treviza u dramatičnoj završnici, dok je tim Etorea Mesine savladao novi hit italijanskog prvenstva iz Pijemonta

Iznenađenje na Apeninima, pošto je Trevizo savladao Virtus Bolonju kod kuće 89:88. Susret je obeležio Marko Belineli, koji je u finišu imao priliku da izbori makar produžetak, ali zadrhtala je ruka iskusnom šuteru.

Najpre je promašio slobodno bacanje posle tehničke za domaćina, a onda u hitac sa poludistance iz ugla za pobedu u poslednjim sekundama. Prava retkost da iskusni as zakaže kad je najpotrebnije, ali - dešava se i najboljima.

Izabrane vesti

Trevizo je do pobede predvodio Adrijan Benks sa 21 poenom, dok je Ike Iroegbu dodao 17 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Bivši centar Mornara i Olimpijakosa, Oktavijus Elis, brojao je do 16, a isti učinak imao je i Paulijus Sorokas.

Bjankonere je predvodio Tornike Šengelija sa 21 poenom i osam skokova, dok je tragičar Belineli brojao do 14. Dvocifreni i Semi Odželeje sa 11, kao i Mam Žete sa 10 poena. U ekipi nije bilo Miloša Teodosića.

Sastav Serđa Skariola tako posle 29 rundi italijanskog Palakanestra ima učinak 22-7, a sada je na istom bilansu i Olimpija Milano. Tim Etorea Mesine, koji je nedavno izjavio da ostaje u Prestonici mode i naredne sezone, savladao je u derbiju kola Tortonu i to kao gost - 77:75.

Pokazao je tim iz Pijemonta zube velikanu. Još jednom istakao visoke ambicije. Iza ovog kluba od prošle sezone stoji kompanija Bertram Yachts, koja se bavi proizvodnjom luksuznih jahti, i angažovanjem igrača poput Leona Radoševića i Semaža Kristona vlasnici su pokazali da žele da se uhvate u koštac sa najjačim timovima, što su ove takmičarske godine (druge u eliti) pokazali i na terenu.

Vodila je Tortona sve do sredine trećeg kvartala, kada je branilac trona ipak preuzeo kontrolu. Vodila se do kraja velika borba, Milano je na poslednji odmor otišao sa dva poena viška i domaćin mu nije dozvoljavao da se odlepi do poslednjeg trenutka. Na kraju ipak nije imao snage za veliki preokret, sačuvala je Mesinina četa vođstvo i slavila sa svega dva razlike.

Bivši košarkaš Crvene zvezde Bili Beron je sa 21 poenom predvodio pobednički sastav, a ispratili su ga Šabaz Nejpir sa 15 (6 sk, 5 as) i kapiten Nikolo Meli sa 10 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Tortonu je predvodio bivši igrač Oklahome, ali i Baskonije Kriston, koji je ubacio 24 poena, uz četiri završna dodavanja. Džej Pi Makjura je dodao 16 poena, dok je Majk Daum bio na skok od dabl-dabla, sa 11 postignutih poena. Radošević je uz sedam poena uhvatio i osam lopti pod obručima.



tagovi

Virtus BolonjaMarko BelineliTornike ŠengelijaOlimpija MilanoTortonaEtore MesinaBili Beron

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara