Voriorsi preživeli, Kari presudio Hjustonu! Sudije loše, Harden se ispucavao, kako objasniti 47 šuteva za tri? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.04.19. | 08:45

Drama u Ouklendu na startu polufinala Zapada

Repriza prošlogodišnje finalne serije Zapada donela je dramu u kojoj je Golden Stejt jedva izvukao živu glavu. U meču s mnogo loših sudijskih odluka i nedovoljno dobrih rola, Voriorsi su savladali Hjuston rezultatom 104:100 i zapalili svoju publiku u vrlo neizvesnom finišu.

Uprkos nešto slabijim izdanjima Stefa Karija i Kleja Tompsona, čije je učešće na startu polufinala bilo pod znakom pitanja, Voriorse je do pobede nosio Kevin Durant s 35 poena (11/25), te pet skokova, tri asistencije, po jednu ukradenu i blokiranu i šest izgubljenih lopti.

Izabrane vesti

Presudnu ulogu imao je ipak Stef Kari. Hjuston je na 40 sekundi do kraja prišao opasno blizu nakon pogotka Džejmsa Hardena uz faul i dodatno slobodno bacanje (100:98), ali je najbolji šuter današnjice imao spreman odgovor. Odlično je iskontrolisao loptu i napravio sebi poziciju za šut, raspalio i – pogodio! Na semaforu je ostalo nešto više od 24 sekunde, a rezultat na semaforu glasio je 103:98. Međutim, to je bio samo početak ludila...

Klupa Hjustona pozvala je tajm-aut, posle kojeg je Harden ponovo uspeo da poentira, a potom se dogodila velika greška. Durant je brzo izgubio posed lopte posle udvajanja, Harden je imao priliku da donese izjednačenje, ali je Drejmond Grin odigrao strašno bitnu odbranu, čime je Bradonju naterao na isforsiran i vrlo loš pokušaj. Posle odbitka lopta je došla do Krisa Pola, ali je ovaj loše reagovao, bacio Karija u aut zajedno sa loptom, a kada je sudija pokazao da će posed imati domaćin jedan plejmejker Hjustona burno je reagovao, zbog čega je zaradio drugu tehničku grešku, ujedno i isključenje. Kari je bio precizan sa penala, a Hjuston na kraju više ništa nije mogao da napravi.

U fokusu američke javnosti ostala je sudijska trojka, o čemu se mnogo pisalo nakon utakmice. Gosti iz Teksasa su se posle utakmice žalili na suđenje i odluke koje su bile donete, Harden je poručio arbitrima da „moraju da sude kako treba“, trener Raketa Majk D'Antoni je otkrio da su mu sudije priznale određene greške iz prvog poluvremena, a on je naveo da konkretno faul nije sviran u četiri situacije.

Ipak, posle uvodnog susreta prvog polufinala Zapada mnogo više se priča o Hjustonovih 47 pokušaja za tri poena?! Na sve to Rakete su pogodile samo 14 puta, a ponovo je Harden bio taj koji se raspucavao, pa čak i preterivao u tome. Jeste na kraju ubacio 35 poena, ali je imao 9/28 iz igre, odnosno svega 4/16 sa distance! Erik Gordon ga je ispratio sa 27 poena (10/19 iz igre) i takođe jako loših 4/13 izvan linije 7,24 metara. Pol je skupio 17 poena, četiri asistencije i po tri skoka i ukradene lopte.

Kod domaćina Kari je pobedi doprineo s 18 poena i slabih 5/12 iz igre (3/10 za tri). Klej Tompson je ostao na 13, a Drejmond Grin na 14 poena, mada su mu nedostajali po skok i asistencija za tripl-dabl. Isti broj poena imao je i Andre Iguodala.

Druga utakmica na programu je u noći između utorka i srede od 04.30 posle ponoći, a domaćin je ponovo Golden Stejt.

NBA

Milvoki – Boston 90:112
/Adetokunbo 22 - Irving 26/

Golden Stejt - Hjuston 104:100
/Durant 35 – Harden 35/

Utorak

02.00: (1,40) Toronto – Filadelfija (3,35)
04.30: (1,65) Denver – Portland (2,50)

Foto: Reuters


tagovi

Stef KariDžejms HardenKevin DurantKris Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara