Nikolo Meli u Olimpiji (©Olimpia Milano)
Nikolo Meli u Olimpiji (©Olimpia Milano)

Vratio se: Veliki potpis u Milanu, Nikolo Meli ponovo igrač Olimpije

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.07.21. | 14:47

Posle dve godine u NBA ligi

Vratio se! Posle šest godina od odlaska iz Milana Nikolo Meli se vratio se u Olimpiju i potpisao ugovor na tri godine, objavljeno je na zvaničnom klupskom sajtu.

Veliko pojačanje za Manekene koji se su zbog Melija odrekli Zeka Ledeja godinu dana pre isteka saradnje. Još je tada bilo jasno da su Manekeni pustili Ledeja koji je dan i po kasnije završio u Partizanu kako bi se otvorio prostor za italijanskog reprezentativca. Meli je kao kapiten odveo Azure na Olimpijske igre prvi put posle 17 godina.

Izabrane vesti

“Nikolo je od prvog momenta bio u centru naše pažnje. On je pravi igrač za nas, u zenitu karijere, neko u kome vidimo prvu figuru Olimpije, a uz to je košarkaš s neverovatnim talentom. To što smo uspeli da ga vratimo posle šest godina igranja u inostranstvu je nešto što nas čini ekstremno ponosnim“, izjavio je sportski direktor Olimpije Hristos Stavropulos.

I Nikolo Meli nije krio sreću zbog povratka u klub gde je proveo najviše vremena tokom dosadašnje karijere.

“Kada sam odlazio rekao sam da je to samo 'ćao'. Mnogo sam srećan što sam se vratio u klub koji mi je mnogo pomogao na putu košarkaškog razvoja. Došao sam kao klinac u klub gde sam po prvi put igrao vrhunsku košarku, gde sam osvojio nezaboravnu titulu. Vratio sam se kao drugačiji igrač, prepun iskustva u inostranstvu, sa titulama koje sam osvojio“, rekao je Meli i nastavio:

“Olimpija je takođe drugačija u odnosu na tim koji pamtim – drugi igrači, drugi stručništab, menadžment, ali sam zahvalan jako svima što su verovali u mene kada su odlučili da me vrate. Jedna stvar se nikad nije promenila, a to je pobednički mentalitet i želja da se uvek teži najvišem nivou. Zbog toga sam se vratio jako motivisan da napravimo velike stvari“.

Nikolo Meli je karijeru započeo u Ređijani 2007. Tamo je proveo tri godine pre nego što je stigao u Olimpiju, a 2015. seli se u Bamberg gde je igrao dve sezone. Sledi transfer u Fenerbahče gde je nastupao do 2019. pre transfera u NBA ligu. Uzima ga Nju Orleans gde je bio sve do 26. marta ove godine, kada je trejdovan u Dalas Maveriikse. U sezoni na izmaku zaradio je nešto manje od 3.900.000 dolara.

Meli je šesto pojačanje ovog leta. Pre njega stigli su bek Devon Hol iz Bamberga, Dinos Mitoglu iz Panatinaikosa, saigrač iz reprezentacije Italije, krilo Virtusa Đampaolo Riči, te Davide Alviti iz Trsta i šuter Džerijan Grent iz Promiteasa. Svi su dobili dvogodišnje ugovore, izuzev Alvitija koji je kao i Meli dobio poverenje na tri godine. Olimpiju su napustili Kevin Panter i Zek Ledej koji su potpisali za Partizan, te Vladimir Micov, Majkl Rol, Džef Bruks i Džeremi Evans.



tagovi

Nikolo MeliOlimpija MilanoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara