Vreme je i da Lebron odmori: Lejkersi ponovo bez plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.19. | 11:09

Džejms će prvi put od 2005. NBA postsezonu gledati kod kuće. Medžik kreće u letnji šoping, a u vrhu liste su mu Tompson, Durent i Lenard

Došlo je vreme i da on malo odmori nakon više od decenije paklenih obračuna u postsezoni, jer Lebron Džejms i njegovi Los Anđeles Lejkersi porazom koji su sinoć doživeli od Bruklin Netsa izgubili su i poslednji promil šanse da se nađu u ovogodišnjem izdanju NBA plej-ofa.

Iako njihovi navijači smatraju da je ovo prava tragedija za Jezeraše, oni koji se više razumeju u košarku ne misle tako. Istina, tim iz Grada anđela nije uspeo da uđe u postsezonu šestu godinu zaredom, a upravo zato je i Kralj Džejms doveden u Kaliforniju. Jer on najbolje zna kako se to postiže pošto je neprestano igrao u plej-ofu još od 2006. Ovim je ujedno prekinut i njegov neverovatan niz od osam uzastopnih finala, u dresovima Klivlend Kavalirsa i Majami Hita.

Izabrane vesti

Mora se piznati da sam Lebron nije podbacio i da je ipak opravdao 154 miliona dolara koliko je dobio za četvorogodišnji ugovor. Ove sezone postiže prosečno 27,5 poena, čime je peti u ligi, ali se ipak čini da je podbacio kao lider prilično mladog tima.

Mnogo toga se nije poklopilo ove sezone Lejkersima, od povrede Džejmsa koja ga je mesec dana držala van terena, kada su i izgubili korak sa konkurentima sa Zapadne obale, te loša forma, ali takođe i zdravstveni problemi Redžona Ronda, Lonzo Bola i Brendona Ingrama. Takođe, ne treba zaboraviti i na "pucanj u prazno" na Lebronovu inicijativu dovođenja u Los Anđeles "Obrve" Entonija Dejvisa koji je nakon mnogo halabuke ipak ostao u Nju Orleans Pelikansima.

Predsednik Lejkersa, Medžik Džonson

Veliki je posao ovog leta pred mnogokritikovanim predsednikom Lejkersa, legendarnim Irvinom Medžikom Džonsonom. Ima on mnogo rupa da zakrpi, ali je ponuda, mora se piznati izvrsna. Pre svih, smeši mu se dvojac iz šampionskog tria Golden Stejta, Klej Tompson i Kevin Durant, Kavaji Lenard, ubica koševa, ali i nerava kojeg je prošle godine Greg Popović poterao iz San Antonio Sparsa u Toronto Reptorse, Džimi Batler iz Filadelfije te plej Boston Seltiksa Kajri Irving. Pijaca se uskoro otvara, a plej-of počinje 13. aprila.

FOTO: Reuters


tagovi

Lebron DžejmsLos Anđeles LejkersNBA plej-ofMedžik Džonson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara