Detalj sa utakmice Nižnji - Himki
Detalj sa utakmice Nižnji - Himki

VTB liga: Jelovac 22, Marković 18, Šved 26, De Kolo 35

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.03.18. | 15:51

Himki savladao Nižnji u gostima, CSKA ubedljiv u Saratovu

Drama u Nižnjem i pobeda Himkija u najzanimljivijoj utakmici današnjeg programa VTB lige. Ekipa iz Moskovske regije savladala je Novgorod, mada je morala pošteno da se preznoji ne bi li upisala drugi vezani trijumf u gostima, posle onog u Sankt Peterburgu - 82:79.

Tragičar susreta je Dmitrij Uzinski, 25 sekundi pre kraja iskoristio je samo jedno slobodno bacanje i propustio priliku da poravna na 78:78. Na suprotnoj strani Aleksej Šved nije pogrešio, povećao je vođstvo Himkija, pa je Uzinski promašio trojku za izjednačenje, a onda Džejms Anderson sa linije penala doveo tim Jorgosa Barcokasa na bezbednu udaljenost.

Izabrane vesti

Domaćinu nije vredela ni trojka Vladimira Veremenka u poslednjoj sekundi.

Aleksej Šved je blistao sa 26 poena i četiri asistencije. Pratio ga je Stefan Marković sa 18 poena (tri pd šest za dva, dva od šest za tri, šest od sedam sa linije penala), uz tri skoka i pet asistencija.

U poraženom timu, srpski reprezentativac Stevan Jelovac je ubacio 22 poena (šest od 12 šut iz igre, uz osam pogođenih bacanja iz isto toliko pokušaja), a imao je osam skokova i tri asistencije.

CSKA je bio ubedljiv u Saratovu, savladavši istoimenog domaćina 110:98. Blistao je Nando de Kolo, sa čak 35 poena, dok je Vil Kljaburn dodao 24, pa je velikan iz Mosvke upisao 15. trijumf u 17 mečeva.

TABELA:

FOTO: nn-basket.ru


tagovi

Nando De KoloAleksej ŠvedStefan MarkovićStevan JelovacVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara