Za finale!

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 11:14

"Odbrana je odradila odličan posao, mnogo više nego napad, što nam je donelo trijumf. Duel protiv Letonaca biće velika i sjajna utakmica za publiku pre svega. Hvala svima što nas bodrite", rekao je Dejan Majstorović posle meča sa Francuzima

Na redu je Letonija!

Srpski basketaši su se susreli u četvtfinalu Svetskog prvenstva sa Francuskom koju su nadigrali sa 20:12, a sve je bilo ispraćeno majstorskom igrom Dušana Domovića Buluta koji je briljirao praćen MajstorovićemSavićemVasićem... Nije bilo možda lako kao što kaže rezultat, ali su naši basketaši odradili fantastičan posao. Posebno imajući u vidu slab početak.

Izabrane vesti

Srbija je slabo počela meč, Francuzi su napravili seriju i poveli sa 4:0 pre svega posle dobre igre Žentila. Malo ko je to mogao da očekuje. Međutim, nisu se naši momci uplašili. Počeli su da igraju i malo po malo da tope prednost. Dvojka Dejana Majstorovića bila je neverovatno bitna, a onda je krenula furija. Srbija je prešla u prednost, povela sa dobrim skokom u napadu Dušana Domovića Buluta, i stigli smo u egal - 10:10. Tu je Srbija došla u prednost fantastičnom dvojkom Buluta praktično iz nemoguće prilike gde je pokazao zašto ga smatraju najboljim basketašem sveta. Brzo su Orlovi stigli do 16:10 i tu je bilo najavljeno veliko slavlje. Savić je pogodio jako tešku dvojku za 19:12.

Srbija će danas igrati u polufinalu protiv Letonije. Vrlo nezgodne ekipe. U drugom polufinalu sastaće se Sjedinjene Američke Države i Poljska.
"Odbrana je odradila odličan posao, mnogo više nego napad, što nam je donelo trijumf. Duel protiv Letonaca biće velika i sjajna utakmica za publiku pre svega. Hvala svima što nas bodrite", rekao je Dejan Majstorović posle meča.

Nema šta, još jednom su naši basketaši pokazali da su svetska sila...

3x3 SVETSKO PRVENSTVO, POLUFINALE:

Nedelja

15.20: (1,28) SAD - Poljska (3,30)
16.05: (2,42) Letonija - Srbija (1,52)

NAPOMENE: Kvote su podložne promenama

Foto: Printskrin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara