Zadar i Cibona osmi put! Sada je ulog finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.05.18. | 15:28

Hrvati najavljuju paklenu atmosferu u dvorani Krešimira Ćosića

Cedevita je vizirala sedmo finale u poslednjih osam godina, a odgovor na pitanje ko će joj se priključiti u borbi za tron dobićemo večeras - Cibona, koja juri peto uzastopno finale, ili Zadar, koji je protiv najdominantnijeg hrvatskog kluba u protekloj deceniji igrao 2013.

U seriji koja se igra na tri pobede trenutni rezultat je 1:1. Verovali ili ne, ovo će biti osmi duel Zadra i Cedevite ove sezone (5:2 u pobedama za Zadar)! Utisak je da su Dalmatinci konačno uspeli da se konsoliduju i posle nekoliko godina deluju zrelije u odnosu na Vukove sa Tuškanca.

Izabrane vesti

Hrvati najavljuju paklenu atmosferu u dvorani Krešimira Ćosića, gde je ekipa Aramisa Naglića i te kako neprijatan rival. Tome u prilog ide i činjenica da su u domaćim okvirima samo izgubili od Cibone u polufinalu kupa.
"Sigurno će biti veliki naboj, jer je ulog finale. Što se nas tiče, situacija sa povredama nije idealna, ali nećemo u tome tražiti alibi. Ko god istrči na parket u nedelju biće maksimalno motivisan i spreman. Svi su svesni uloga, očekujem punu dvoranu i da na krilima navijača pokušamo da izborimo finale", poručio je centar Zadra Filip Kraljević.

Strateg Cibone Ante Nazor takođe tvrdi da motiva ne nedostaje.
"Ovo su utakmice za koje se živi i koje dođu kao nagrada za sve ono što se pretrpi cele sezone. Moji igrači moraju da budu spremni i da imaju odgovore na sve zahteve na terenu, ali i van njega", ističe Nazor.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara