Zadar vidi svetlo na kraju tunela, u Skoplju spremaju feštu

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.19. | 12:38

Večeras bismo mogli da dobijemo i konačni epilog plej-aut serije u Jadranskoj ligi

MZT iz Skoplja je u prvom okršaju napravio veliki korak ka povratku u ABA ligu. Od početka utakmice je tim iz Severne Makedonije nametnuo svoj ritam, a Zadar nikako nije uspevao da se snađe i rezultatski održi priključak za veoma motivisanim gostima. Na kraju su Rode slavile i došle do zlata vrednog brejka koji će večeras pokušati da potvrde u Sportskom centru „Jane Sandanski“, što bi automatski značilo i plasman u Jadransku ligu naredne sezone.

Da napomenemo, serija se igra do dve pobede, a MZT je „obezbedio“ učešće u plej-autu porazom od Sikst Primorske u velikom finalu ABA2 lige. Sa druge strane, Zadrani su se kvalifikovali za plej-aut tako što su zauzeli pretposlednje mesto u ovogodišnjem izdanju ABA lige. Logično, hrvatski tim je kao veliki favorit ušao u ovu seriju, pre svega zbog znatno odmornijeg sastava u odnosu na Makedonce, ali se pokazalo da i tim iz Skoplja ima keca u rukavu.

Izabrane vesti

U prvom okršaju u Zadru, najbolja tri pojedinca na meču su bila iz ekipe iz Severne Makedonije. Andrija Bojić je predvodio Rode sa 23 poena, Džejms Vudard je dodao 22 poena, a Ive Ivanov je upisao 19 poena. Sa druge strane, Luka Božić i Mario Litl su se istakli u ekipi Zadra ubacivši 19, odnosno 18 poena.

Trener Zadra, Ante Nazor, kaže da se neće njegov tim neće predati do samog kraja, te da bi pobedili MZT, prvo moraju da pobede sebe.
„Koliko god situacija bila teška, treba pogledati istini u oči. Mi se moramo boriti dokle god ima šanse da se prođe dalje. Na tragu toga ja se pripremam za tu utakmicu i tako ću pokušati pripremiti i ostale igrače. Nebrojeno puta nakon kolapsa moja ekipa je uspela da reaguje dobro, tako da idemo u Skopje odlučni da seriju vratimo u Zadar. Igrači su spremni i zaista smatram da smo se sada dodatno ujedinili i na tu kartu ćemo igrati. Pitanje je samo možemo li mi pobiediti sami sebe. Kad rešimo to pitanje onda ćemo lakše pobediti MZT. Ja se ne predajem, već sam to rekao, tražim svetlo za koje ću se uhvatiti i ne odustajem. Mislim da drugog puta nema. Vidim to svetlo i u svojim igračima“, zanimljivo je izlaganje imao strateg hrvatskog tima pred ovaj susret.

Iz domaćeg tabora oglasio se trener Đorđi Kočov, koji smatra da u ovoj seriji ništa nije gotovo, jer je Zadar ove sezone bolje partije pružao upravo na gostujućem terenu, što je pravi mali paradoks.
„Ovo je jedan od najvažnijih mečeva u istoriji kluba i važan je ne samo za nas, već i za čitavu makedonsku košarku. Svesni smo da je Zadar jedan veoma neugodan i iskusan tim koji mora da se poštuje bez obzira na sve. Moraćemo da brzo zaboravimo na prvi duel i da se odmah fokusiramo na današnji, jer samo tako nećemo dozvoliti Zadru da preuzme inicijativu. Hrvatski tim igra sjajno na strani ove sezone, ali se nadam da ćemo uz pomoć domaće publike večeras doći do izuzetno važne pobede i proslaviti ulazak u ABA ligu“, rekao je trener MZT-a.

Ukoliko Skopljani večeras dođu do pobede, serija će dakle biti privedena kraju. Međutim, u slučaju iznenađenja i pobede Zadrana, eventualna majstorica bi se igrala naredne nedelje u Krešimirovom domu.

ABA LIGA – PLEJ-AUT

Utorak
18.00: (1,55) MZT Skoplje (14,5) Zadar (2,70)   /u seriji 1:0/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA/Zadar/Zvonko Kucelin


tagovi

ABAKK ZadarMZTsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara