Žalgiris na dve pobede od titule

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.06.18. | 14:33

"Samo je bitno da se borimo i sve će doći na svoje. Više smo se borili u prošloj utakmici i nagrada je stigla u vidu pobede", kaže Šarunas Jasikevijčijus

Još malo i gotovo! 

Košarkaši Žalgirisa su na samo dve pobede od nove titule, a večeras u četvrtom meču finalne serije idu na noge Lijetuvos Ritasu.

Izabrane vesti

U trećem okršaju sa Lijetuvos Ritasom u finalu plej-ofa Žalgiris je slavio sa deset razlike (90:80) i poveo sa 2:1. Meč je prelomio u svoju korist u trećoj četvrtini i održao prednost do kraja. Možda je Žalgiris gađao slabije trojke, ali je to nadomestio maltene savršenim procentom za dva i kvalitetnim skokom.
"Samo je bitno da se borimo i sve će doći na svoje. Više smo se borili u prošloj utakmici i nagrada je stigla u vidu pobede. Mnogi su mislili da ćemo rešiti ovu seriju lako, ali naš protivnik je kvalitetan i ništa nećemo osvojiti bez borbe", kazao je trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus. 

Lijetuvos Ritas nije bez šanse, ove sezone su već triput tukli Žalgiris, od čega dvaput kod kuće.
"Idemo na pobedu, ali moramo pre svega da budemo skromni. Moramo da popravimo učinak kod slobodnih bacanja, inače nam želja ne nedostaje. Neophodan nam je trijumf", izjavio je šef stručnog štaba Ritasa Rimas Kurtinajtis.

LITVANIJA 1, PLEJ-OF

Foto: Shutterstock


tagovi

RitasŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara