Jure Zdovc (©MN Press)
Jure Zdovc (©MN Press)

Zdovc žali: Trebalo je da dobijemo, nismo igrali ništa posebno, platili smo cenu grešaka

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 21:50

“Naše greške su odlučile utakmicu”, smatra slovenački stručnjak

Posle tri kola Evrolige na dnu tabele nalaze se Efes, te Bajern Minhen i Žalgiris. Ako je pozicija trenutnog vladara evropske košarke krajnje iznenađujuća, Žalgirisova definitivno nije s obzirom na nedavnu promenu trenera Martina Šilera i dolazak Jurija Zdovca na njegovo mesto.

Ipak, posle debitantskog meča u novoj ulozi, Zdovc žali za propuštenom šansom da se probije led i dođe do pobede u Beogradu.

Izabrane vesti

"Trebalo je da pobedimo utakmicu. Nismo igrali ništa posebno, ali stalno smo bili u zaostatku poen-dva. Na kraju smo izgubili momentum, nismo pogodili neke šuteve za tri poena. Mali detalji su odlučili, uz Zvezdinu odbranu. Mi nismo fizički jaka ekipa i platili smo cenu grešaka koje smo pravili, što je odlučilo utakmicu", poručio je novi trener Žalgirisa novinarima u Štark Areni.

Šta vam se svidelo u igri Zvezde i šta može vaša ekipa u nastavku sezone?

"Dobro znam Zvezdu, ali znali smo da nas očekuje fizički teška utakmica, da će igrati agresivno. U tom smislu nam ne leže, jer nam nedostaje snage i visine. Imamo nekoliko iskusnih igrača koji znaju košarku, koji možda sada više ne mogu da izdrže ritam ovakvih utakmica. Mi imamo nekoliko problema sa povredama, večeras su nam se dvojica igrača povredila. Odradio sam jedan trening s ekipom, pa teško da sada mogu nešto više da kažem. Bez Žofrija Lovernja je bilo teško, on bi nam sigurno pomogao u igri pod košem".

Na pitanje da li mu je drago što je trenerski mandat u Žalgirisu počeo baš iz Beograda, Zdovc uzvraća:

"Kada sam potpisao ugovor nisam razmišljao o rasporedu, tako da nisam razmišljao o tome da li idemo prvo u Beograd. Sada idemo i u Atinu. Svaka utakmica je bitka, borba. Uvek mi je drago da igram u Beogradu zbog atmosfere koja je sada, u ovo vreme retkost".

Nezaobilazno je bilo za slovenačkog stručnjaka i nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije da prokomentariše izjave koje je dao grčkim medijima posle smrti legendarnog Dušana Dude Ivkovića koje su privukle veliku pažnju javnosti.

"Za Dudu sam već rekao toliko toga. Neka čovek počiva u miru. Kada radiš u košarci ceo život, iz godine u godinu ide ritam utakmica, menjaš gradove, države... Vreme ide, ide, ide, a onda samo odjednom stane. Tada počneš da se sećaš nekih utakmica i pobeda, detalja..."



tagovi

Jure ZdovcJurij ZdovcŽalgirisEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara