Željko: Zaslužili su, srećan sam zbog Pabla

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.05.18. | 23:13

Uz zahvalnost Evroligi što je dovela F4 u Beograd

Real je uspeo u pohodu na desetu titulu prvaka Evrope, Željko Obradović nije. Najveći trener u istoriji evropske košarke nije uspeo da iskoristi jedinstvenu priliku da se desetom titulom okiti u svojoj zemlji, pred svojim navijačima.

Posle meča je sportski čestitao rivalu.
“Čestitam Realu na osvojenoj tituli. Real je imao mnogo problema tokom sezone, mnogo povreda i čestitam im na uspehu. Zaslužili su pobedu i da budu evropski šampioni. Čestitam i mojim igračima što su igrali u finalu, što su bili u borbi za titulu. Nije bilo lako, ali smo se borili za trofej. Gde god da igramo, imamo mnogo veliku podršku navijača i oni su jako zaslužni zbog svih rezutlata koji su došli tokom godina”, rekao je Obradović posle meča.

Izabrane vesti

O razlozima poraza kaže:
“Utakmicu su odlučili detalji. Mi odbranu nismo odigrali kako je trebalo. Previše smo zicera promašili, nismo iskoristili mnogo otvorenih lopti. Verujem da će ovo biti veliko iskustvo za mnoge kako bi se naredne sezone borili za titulu”.  

Bilo je nekih sudijski odluka sa kojima se Obradović nije slagao tokom meča.
“Ne želim da komentarišem suđenje. Moramo da uradimo analizu svega, ne želim o sudijama”.

Veseli i Duverigolu dobili po dva faula jako rano što se osetilo u reket Fenera.
“Znate koliko su obojica važni za nas, pričao sam o tome koliko je Ahmed napredovao, znamo svi koliko je Jan bitan igrač za nas. Za pobedu su nam bili potrebni svi, mnogo više raspoloženih igrača. Nije bilo dovoljno ono što smo danas uradili. Zato moramo da analiziramo situaciju i vidimo šta moramo da poboljšamo kako bismo se ponovo našli u ovoj situaciji”.

Odbrana vam je na početku bila dobra, Real je dao neke čudne poene, a posle se sve raspalo?
“Istina, tako je. Kozer nam je u drugom poluvremenu pravio mnogo problemima, mnogo je lako ulazio u reket. Zahvaljujući planu koji smo pre meča napravili došli smo na kraju jako blizu pobede. Srećan sam zbog Pabla što je uzeo trofej, on je bio moj igrač”.

Koliko još možemo da gledamo Željka kao trenera?
“Imam još dve godine ugovora, a znate koliko je život težak. Prčao sam sa igračima u svlačionici i rekao im da su me učinili jako ponosnim. Ne razmišljam o tome, mi već u sredu imamo prvu utakmicu plej-ofa. Razmišljamo samo o tome. Znam koliko će igračima biti teško da se oporave za narednu utakmicu posle ovog poraza. Rekao sam im da imaju slobodan dan, da uživaju sa porodicama i prijateljima,jer im treba da prikupe snagu za utorak, kad ćemo imati prvi trening za nastavak sezone”.

Na kraju je Obradović izrazio i zahvalnost što se završni turnir turnir igrao u Beogradu.
“Želim da kažem još nešto - hvala Evroligi što je F4 donela u moju zemlju. Hvala svima na odičnoj organizaciji, sve je bilo fantastično. Nadam se da su se gosti zaista lepo proveli i da im je bilo lepo u Sribji. Hvala svima u klubu, celoj organizaciji i mojim pomoćnicima, igračima i svima u upravu za podršku i rad u dosadašnjem delu sezone”.

(FOTO: Action images)


tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara