Željkov kapitalac stiže već u junu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.06.18. | 21:35

Kris Singlton pred vratima turskog šampiona

Titula u Grčkoj, pa pakovanje kofera i pravac - Istanbul!

Praktično nekoliko minuita pošto je Panatinaikos odbranio titulu šampiona Grčke iz Atine se začula košarkaška transfer bomba - Kris Singlton prelazi u Fenerbahče! Željko Obradović svog kapitalca na poziciji krilnog centra dovodi već sredinom juna. Tako bar tvrdi specijalizovani košarkaški portal Sportando.

Izabrane vesti

I ne treba da začudi što je Fenerbahče silovito krenuo u letnji prelazni rok i pripremu tima za narednu sezonu. Kris Singlton je bio među najtraženijim igračima u Evropi, a za njegove usluge interesovali su se Efes, Barselona i moskovski CSKA. Baš zato Željko je morao da reaguje brzo i pokupi čoveka čije fizičke i atletske karakteristike umeju da ostave protivnike bez daha. To je Singlton najbolje demonstrirao u tek završenoj majstorici grčkog šampionata igranoj u Atini, pošto je meč završio sa devet poena i čak 17 skokova! Singlton je, ujedno i jedan od najboljih igrača Panatinaikosa u poslednje dve sezone i među najzaslužnijima što se titula vratila u zeleni deo Atine. 

Singltonov dolazak u Istanbul verovatno znači i da će Džejson Tompson biti slobodan u izboru nove sredine, pošto klub mora da poštuje kvotu domaćih igrača za narednu sezonu. Doduše, ne treba zaboraviti da Fenerbahče u toku sezone iskoristi po 17-18 igrača i praktično inostrana pojačanja koristi u Evroligi, a turske igrače u domaćem prvenstvu.

Singlton po potrebi može da zaigra i kao niska petica, gde komanduje Jan Veseli, a njegova zamena je Ahmet Duveriolu. Kao četvorke Željko koristi Nikola Melija, u određenim kombinacijama i pomenutog Tompsona, ali i Bariša Herseka i Nikolu Kalinića kao četvorku koja širi protivničke odbrane.

Svakako, konkurencija će biti vrlo jaka. Videćemo samo koliko će novca Fenerbahče imati na raspolaganju, s obzirom da je najavljeno da se generalni sponzor kluba Doguš povlači iz aranžmana koji je garantovao još po 15.000.000 evra u naredne dve sezone. 

Podsetimo, Fenerbahče je nedavno dobio novog predsednika kluba - turskog milionera Alija Kodža. On je najavio velika ulaganja u narednom periodu, ali i obećao da će Željko Obradović ostati trener. To je i popularni Žoc poručio u nedavnom obraćanju javnosti. 

Foto: Star Sport


tagovi

Kris SingltonFenerbahče BekoŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara