Nikola Jokić
Nikola Jokić

ZVANIČNO: Jokićeva maksimala – nije do para, nego do prstenja!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.07.18. | 22:08

Ali tu su i pare

Najavljeno pre nekoliko dana, sada i ozvaničeno: Nikola Jokić ostaje u Denveru, pošto su ga Nagitsi za fenomenalne partije u prve tri sezone nagradili maksimalnim ugovorom od 148.000.000 dolara za petogodišnji ugovor!

Jasno je dakle da će 23-godišnji Somborac u narednim sezonama biti igrač oko koga će se vrteti igra Denvera što i nije čudo imajući u vidu kakav je utisak ostavio u Koloradu. Prošle sezone u proseku 18,5 poena, 10,7 skokova, 6,1 asistencija i 1,2 ukradene lopte!

Izabrane vesti

Jokić je prošle sezone postao tek šesti igrač u NBA istoriji koji je tokom cele sezone u proseku prebacivao 18 poena, 10 skokova i šest asistencija po meču. Pre njega u tome su uspeli samo Rasel Vestbruk, Kevin garnet, Leri Bird, Vilt Čemberlen i Oskar Robertson. Takvog igrača Denver nije imao još od Karmela Entonija. U stvari, bićemo slobodno da se usudimo, čak ni tada.

Na svu tu statistiku imao je i 10 tripl-dablova, uključujući i onaj najbrži u NBA istoriji. Protiv Milvokija mu je 15. februara bilo dovoljno samo 14 minuta i 55 sekunda. Završio je tu utakmicu sa 30 poena, 15 skokova i 17 asistencija, a na parketu je proveo samo 34 minuta. Takve brojke su na jednoj utakmici pre njega imali samo Medžik Džonson i Džejms Harden.

Kad smo već kod tripl-dablova, od početka sezone 2016/2017 više su ih od Jokića imali samo Vestbruk, Harden i Lebron Džejms! Fino društvo.

Dalje, Jokić je tek peti igrač u istoriji NBA lige koji je u prve tri sezone prebacio granice od 3.000 poena, 2.000 skokova i 1.000 asistencija. Pored njega to su uradili i Robertson, Bird, Moris Stouks i Sidni Viks.

Ko se tome nadao od 41. pika? I kako da ga ne nagradiš? Mada, novac je ovde sekundaran.
Kao klinac nisam sanjao o velikim ugovorima ili ništa tome slično. San je bio da se zabavljam i osvajam šampionsko prstenje. Pobede su najvažnije”, rekao je Jokić.

Jasno je, dakle, Denver ide na najviši plasman. Naredne sezone – posebno pored ovakvog Golden Stejta – biće teško. Ali uskoro…

The first three years were absolutely incredible...

Here's to the next chapter, Nikola! #MileHighBasketball pic.twitter.com/CyyIOw9cp4

— Denver Nuggets (@nuggets) July 9, 2018

(FOTO: twitter.com/nuggets)


tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara