ZVANIČNO: Lebron Džejms u Los Anđeles Lejkersima!

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.07.18. | 08:22

Potpisaće četvorogodišnji ugovor vredan 154.000.000 dolara, objavila je njegova menadžerska agencija

Gotovo! Dileme više nema! Imamo košarkašku vest dana. Nedelje. Meseca. Leta. Godine. Lebron Džejms je u Los Anđeles Lejkersima! Zvanično!

Lebron će sa Lejkersima potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 154.000.000 evra i to je objavila njegova agencija Klutch Sports.
"Lebron Džejms, četvorostruki MVP NBA lige, trostruki MVP finala, 14 puta učesnik NBA Ol Stara i dva puta osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama dogovorio je četvorogodišnji ugovor sa Los Anđeles Lejkersima", stoji u zvaničnom saopštenju te menadžerske agencije.

Izabrane vesti

Dakle, dobili smo to što smo dugo čekali. Lebron u Lejkersima!

Inače, ESPN piše da će ta četvrta godina biti opciona i da će Lebron moći da bira da li će je igrati ili ne. Ovo je ujedno najduži ugovor koji je Lebron potpisao od onog šestogodišnjeg sa Majamijem iz 2010. godine. Prethodni ugovori bili su na tri godine ili kraće. Po drugi put je napustio svoj tim kao slobodan agent.

Napustio je Džejms Klivlend kao lider skoro u svakoj statističkoj kategoriji: odigranim utakmicama, poenima, skokovima, asistencijama i ukradenim loptama. Postao je prvi igrač koji je bio najbolji strelac u postsezoni a kasnije promenio klub na leto.

Dobio je i dobrodošlicu od imena kao što su Kobi Brajant i Karim Abdul Džabar.
"Dobro došao u familiju", napisala je čuvena Crna mamba dok se Džabar nada da će ovaj dolazak Kralja označiti ponovnu kandidaturu Lejkersa za titulu NBA lige.

Lejkersi su otpočetka bili favorit od klubova da dovedu slobodnog igrača Lebrona Džejmsa. Spremili su Lejkersi dovoljno prostora za plate kako bi mu obezbedili maksimalan ugovor koji je želeo, a potencijalno bi mogli da ga upare sa još nekim superstarovima. 

Kao opcija pominje se Kavaj Lenard koji po informacijama Adrijana Vojnarovskog "želi da postane igrač Lejkersa". Želi tim iz Grada anđela da ponovo postane pretendent na titulu. Sa Lebronom je to i te kako izvodljivo. Možda u igri bude i Demarkus Kazins, nije isključeno.

Videli smo i ovogodišnji Klivlend. Bilo je jasno cele sezone da ih samo Lebron vuče napred, a Kavalirsi su i pored očajne atmosfere u timu na krilima sjajnog Lebrona stigli do finala gde ipak nisu mogli da se odupru moćnom Golden Stejtu.

Džejms ima 33 godine, a otišao je iz Klivlenda posle četiri godine. U Kavalirsima je bio od 2014. godine. Vodio je Klivlend do prve šampionske titule u istoriji franšize. Ovaj transfer takođe znači da će prvi put u karijeri igrati za tim iz Zapadne konferencije.
"Hvala Ohajo, ovo će zauvek biti moj dom", napisao je Džejms na društvenim mrežama i tako se oprostio od navijača Kavsa.

Lejkersi imaju i grupu mladih talentovanih igrača - Lonzo Bol, Kajl Kuzma, Brendon Ingram... Pitanje je da li će svi ostati na okupu, ili će se Medžik u trejdovima odreći nekog potencijalnog igrača radi dovođenja još nekog superstara koji bi garantovao tim koji će konkurisati za titulu. 

Bilo je dosta priče tokom leta da bi Pol Džordž mogao da pređe u Lejkerse takođe, ali se on u poslednjem momentu odlučio da ostane u Oklahomi. Lejkersi će verovatno dovesti još jedno veliko ime. Ko će to biti?

Inače, dok se svi utrkuju da napišu nešto duhovito ili pametno u vezi sa ovim transferom Džejmsa, možete da nagađate ko je pobedio i pobrao simpatije. Zlatan Ibrahimović je poželeo dobrodošlicu Lebronu u Los Anđeles.
"Sada Los Anđeles ima i Boga i Kralja".

Ko jedva čeka da vidi Lebrona u dresu Lejkersa? Biće to pravi spektakl!

Foto: Action images


tagovi

Lebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara