Zvanično: Murić u Cedeviti

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.12.18. | 13:23

"Veliko pojačanje za nas", kaže trener Slaven Rimac

Očigledno je Cedevitu ujela guja s igračima koji nisu s ovih prostora pa su rešili da menjaju koncept. Maltene su svim strancima dali otkaze, doveli su neke domaće igrače, a sada je i zvanično predstavljen još jedan igrač sa ovih prostora - Slovenac Edo Murić.

Novi igrač Cedevite je 203 cm visoki, 27- godišnji slovenački reprezentativac koji će timu Slavena Rimca pomoći na poziciji krila. Murić je rođen 1991. godine. Poslednji klub za koji je igrao je poljska Zjelona Gora, a pre toga nastupao je za Anadolu Efes, Banvit, Partizan, Krku, Škofju Loku i Parklji.

Izabrane vesti

Na Evropskom prvenstvu 2017. Murić je sa Slovenijom osvojio zlatnu medalju. Slovenci su tada u finalu svladali naše Orlove.
"Slovenački reprezentativac sa iskustvom igranja ABA lige. Možda se zadnje dve, tri godine malo traži po raznim ekipama, malo nije imao ni sreće, ali u svakom slučaju u ovom trenutku veliko pojačanje za nas i očekujem njegov pun doprinos vrlo brzo", rekao je Rimac.

S obzirom da je u ABA ligi već nastupao dok je igrao za Krku i Partizan, Murić dobro poznaje to takmičenje. Poslednja sezona koju je Murić proveo u ABA ligi bila je 2015/2016, a tada je za Partizan u tom takmičenju prosečno po utakmici ubacivao 10.3 poena, i imao 4.2 skoka i 1.5 asistenciju.


tagovi

Edo Murić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara