ZVANIČNO: Nikolić u Partizanu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.07.18. | 16:20

Slovenački plejmejker novo pojačanje crno-belih

Slovenački košarkaški reprezentativac Aleksej Nikolić potpisao je u utorak trogodišnji ugovor sa Partizanom i zadužio dres sa brojem 77. Prethodne tri sezone ovaj plejmejker igrao je za nemački Bamberg. 

Nikolić je drugo pojačanje beogradskog kluba ove sezone, a prethodno je u Humsku stigao i dugo očekivani Rade Zagorac. Takođe, Partizan je produžio ugovor sa Vanjom Marinkovićem, a crno-bele su napustili Najdžel Vilijams GosObrad Tomić, Đoko Šalić i Mihajlo Andrić.

Izabrane vesti

Slovenački reprezentativac ima 23 godine, a u Partizanu bi trebalo da ima ulogu rezervnog plejmejkera. Mesto startnog pleja trebalo bi da bude rezervisano za jednog od američkih internacionalaca koji se nalaze na listi želja crno-belih. Ranije su se pominjala imena Markusa Pejdža, Mekenzija Mura, Mikija Mekonela i Fila Presija.

Inače, Nikolić je ovog leta bio u pregovorima sa ljubljanskom Olimpijom, sve je maltene već bilo dogovoreno, ali se pojavio Partizan sa ponudom i Slovenac se opredelio za crno-bele.

Nikolić, osvajač zlatne medalje na Eurobasketu 2017. karijeru je započeo u Zlatorogu iz Slovenije, da bi zatim igrao za Spars iz Sarajeva i nemački Bamberg gde je prošle godine u Bundesligi beležio u proseku 5,3 poena i 1,5 asistencija za 18,2 minuta.

U Evroligi, Nikolić je igrao na 29 utakmica uz učinak od 2,6 poena i 1,7 asistencija za prosečno 12,2 minuta na parketu.

Foto: Starsport


tagovi

Aleksej NikolićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara