ZVANIČNO: Renfro je novi igrač Partizana

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.12.18. | 21:13

Amerikanac doputovao u Beograd, ugovor do kraja sezone

Sada je i zvanično - Aleks Renfro je novi košarkaš Partizana! Američki plejmejker u sredu uveče je sleteo u Beograd, na aerodromu su ga sačekali operativci crno-belih, a Renfro je potpisao ugovor do kraja sezone.

Sada je i zvanično – Aleks Renfro je novi košarkaš Partizana! Američki plejmejker u sredu uveče je sleteo u Beograd, na aerodromu su ga sačekali operativci crno-belih, a Renfro je potpisao ugovor do kraja sezone.

Izabrane vesti

Renfro u Partizan stiže kao slobodan igrač, jer je u ugovoru sa prethodnim klubom, španskom Manresom, imao opciju odlaska na kraju godine.

U prvom delu sezone u Manresi ovaj košarkaš je prosečno beležio 14,5 poena, 5,7 asistencija po utakmici i bio je ključni igrač ekipe.

Renfro se u četvrtak u toku dana porukom na Tviteru oprostio od navijača Manrese i tako praktično najavio dolazak u Beograd. Odmah po dolasku na beogradski aerodrome Nikola Tesla, Renfro se slikao sa šalom Partizana. Njegov dolazak u redove crno-belih trebalo bi da rastereti Amerikanca Markusa Pejdža.

Ostaje da se vidi da li će Renfro debitovati već u subotu protiv Olimpije u Jadranskoj ligi ili 2. januara sledeće godine na gostovanju Lijetuvos Ritasu u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Inače, Renfro poseduje pasoš Bosne i Hercegovine, a za ovu selekciju nastupio je na Evropskom prvenstvu 2015. godine.

Bio je član Rige, Zagreba, Brindizija, Valjadolida, Bamberga, Jeniseja, Baskonije, Albe, Bajerna, Barselone i Galatasaraja.

Ovaj 32-godišnji košarkaš  je sa Bambergom bio šampion Nemačke, a sa Zagrebom je osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Foto: KK Partizan


tagovi

Aleks Renfro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara