Zvezda čeka Megu: Da 13 bude srećan broj

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.04.18. | 13:11

Jadranski derbi u Superligi

Posle ubedljivog izdanja protiv zemunske Mladosti košarkaše Crvene zvezde čeka teži i veći izazivač u vidu Mega Bemaksa (TV Arenasport, 21.00).

Na papiru trebalo bi očekivati neizvesniji meč nego u sredu, ali brojevi otkrivaju drugačiju priču. Naime, Crvena zvezda u poslednje četiri godine ne zna za poraz od Mege i u seriji je od 24 pobede u svim takmičenjima! U Beogradu crveno-beli imaju čak 12 uzastopnih trijumfa i na Malom Kalemegdanu s pravo vlada uverenje da će i 13 biti srećan broj za njih. Interesantno, Zvezda je poslednji poraz od Mege, ujedno i poslednji na svom terenu, doživela u maju 2014. godine. Bilo je to u utakmici odigranoj u Železniku, gde su boje gostujućeg sastava između ostalih branili Nikola Jokić, Nemanja Dangubić, Novica Veličković, Ratko Varda, Nenad Miljenović, Vasilije Micić i Ognjen Jaramaz.

Izabrane vesti

Ovosezonski dvoboji Crvene zvezde i Mege doneli su gotovo identične rezultate. U dvorani Aleksandar Nikolić na otvaranju sezone bilo je 90:80, a u Sremskoj Mitrovici krajem decembra Zvezda je slavila rezultatom 90:85. Od tada, doduše, sastavi oba tima drastično su se promenili. 

Crveno-bele pojačali su Filip Čović, Aleksa Radanov i Alen Omić, dok je Dilan Enis u međuvremenu nastupao za oba tima i nedavno otišao u Saragosu. Baš kao i Milko Bjelica, a od ranije nema ni Nikole Radičevića u redovima i dalje aktuelnog srpskog šampiona. Na otvaranju Superlige veću minutažu dobili su Marko Kešelj i Nikola Jovanović koji su u većem delu sezone bili rezerve, dok su Džejms Feldin i Alen Omić meč odgledali sa klupe. 

Mega je takođe doživela ozbiljne promene u odnosu na finiš Jadranske lige. Donedavni kapiten Nikola Rebić je u Bilbau, Vlatko Čančar otišao je na pozajmicu u San Pablo Burgos, Stefan Sinovec je u skopskom MZT, dok je Petar Aranitović otišao u Lovćen. Takođe, produžen je ugovor sa krilnim centrom Stefanom Fundićem, doveden je mladi Luka Ašćerić iz francuskog Tulona, a u međuvremenu su profesionalne ugovore dobili i trojica 18-godišnjaka - krilo Bogdan Nedeljković, univerzalac Luka Cerovina i bek Altin Ismailović. Dejan Milojević i njegovi saradnici nastavili su trend rada sa mladim, talentovanim košarkašima, pa su tako pa je veći prostor za igru dobio Nikola Mišković, uz pomenute novajlije u prvom timu - Ašćerića i Cerovinu.

Bilo kako - trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević veruje da između dva tima nema nepoznatih detalja. 
"Ovo će nam biti treći susret ove sezone, i sa te strane se dobro poznajemo. Izuzetno nezgodna ekipa, koja je i pored podmlađenog sastava sačuvala osnovne karakteristike svoje igre. Igraju i dalje sa velikom energijom, agresivno u fazi napada, zato sa naše strane, moramo da odigramo maksimalno skoncentrisano, kako bi došli do pobede", rekao je Alimpijević.

Sličnog razmišljanja je i trener Mega Bemaksa - Dejan Milojević.
"Igramo sa Crvenom zvezdom koja je glavni favorit za osvajanje titule. Nama je važno što smo sa pobedom započeli Super ligu, gde smo protiv Tamiša imali oscilacije, ali smo odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije. Imamo izuzetno mladu ekipu i biće potrebno da u meč sa Zvezdom uđemo maksimalno agresivno u odbrani i da pokušamo da nametnemo naš ritam. Za šta će to biti dovoljno, videćemo, ali će nam svakako puno značiti da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najkvalitetniju ekipu u ligi".

Crveno-beli će utakmicu ponovo odigrati bez povređenih Pera Antića i Nemanje Dangubića.

SUPERLIGA - 2. kolo

Grupa A, subota:

19.00: (1,80) Mladost  (14,5) Zlatibor (2,15)
19.00: (2,55) Tamiš (14,5) Borac (1,60)

21.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -18,5) Mega Bemaks (1,85)

Grupa B, nedelja

18.00: Metalac - Dinamik
20.00: Vojvodina - Vršac
21.00: Partizan - FMP

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Nikola STOJKOVIĆ
Foto: MN Press


tagovi

Dušan AlimpijevićDejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara