Zvezda dobila najveću kaznu u istoriji ABA lige!

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.04.19. | 20:19

Ovako nešto se ne pamti...

Košarkaški klub Crvena zvezda dobio je najveću kaznu u istoriji Jadranske lige zbog propusta u organizaciji pete finalne utakmice protiv Budućnosti, javlja Večernji list.

Prema saznanjima hrvatskog dnevnika, u 18 godina dugoj istoriji takmičenja disciplinski sudija Saša Pavličić Bekić nije izneo veću novčanu kaznu od ove, a odredio je i disciplinsku meru kakva se ne pamti. Osim toga što će novi šampion Jadranske lige morati da plati 35.000 evra, odigraće i dve utakmice bez publike, a takođe će u naredne tri domaće utakmice u dvorani kada je Zvezda domaćin moći da dolaze samo deca do 14 godina i žene.
„S tom odlukom, disciplinski sudija kao da je hteo da poruči da ako već huliganski deo navijača Zvezde nema šta da nauči svoju decu, neka onda od iste te dece oni nešto nauče“, stoji u autorskom tekstu na sajtu Večernjeg lista.

Izabrane vesti

Zanimljivo, finansijski deo kazne je za 13.000 evra veći od dosad najveće sankcije u istoriji ABA lige. Ona je izrečena Budućnosti zbog loše organizacije trećeg meča finalne serije, odnosno prvog od dva susreta u Podgorici.

Sada već bivši trener Plavih Jasmin Repeša kažnjen je s 3.300 evra zbog toga što se nije pojavio na konferenciji za novinare po završetku majstorice u Beogradu.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara