Zvezda gostuje kraj Morave: Dominantnije, sigurnije i bolje - bez reprize iz Niša

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.04.18. | 09:00

Crveno-beli idu na noge Borcu, gde će pokušati da odigraju daleko bolji meč u odnosu na onaj iz četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća sredinom februara

Posle dva ubedljiva izdanja u dvorani Aleksandar Nikolić na startu Superlige, prvo gostovanje Crvene zvezde biće u gradu košarke na obali Zapadne Morave, gde će odmeriti snage protiv najboljeg tima Košarkaške lige Srbije i učesnika završnog turnira ABA 2 lige - čačanskog Borca (TV Arenasport, 18.00).

Utakmica je s pravom označena kao jedno od dva najteža gostovanja u grupnoj fazi domaćeg prvenstva. Borac je, baš kao i Zvezda, neporažena posle dva kola, zbog čega se i domaćin nada iznenađenju. Trener aktuelnog prvaka Dušan Alimpijević zbog toga je pozvao svoje pulene na oprez i naložio maksimalnu ozbiljnost, ne zaboravljajući četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća u Nišu sredinom februara, kada je Borcu trijumf proleteo kroz prste...
"Borac je pokazao veliku ozbiljnost u pristupu takmičenju u prva dva kola Superlige Srbije. Sve što su uradili tokom ove sezone pokazuju da neće biti lako protiv njih, a naročito ne u Čačku gde publika voli košarku i zna košarku i uvek ispuni dvoranu do poslednjeg mesta. Igrali su završnicu ABA 2 lige, bili prvi u ligaškom delu sezone i zaslužuju maksimalno poštovanje za sve što su uradili do sada. Ipak, naše ambicije su jasne u ovoj utakmici", istakao je strateg Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Ni Marko Kešelj ne očekuje lak meč u Čačku, gde su stasale mnoge košarkaške legende. Iskusni krilni košarkaš uverava da Crvena zvezda razmišlja samo o sebi i svojim ciljevima do kraja sezone i da će samim tim ići na sigurnu pobedu.
"Veoma nezgodno gostovanje je pred nama. Borac je odličan tim što je pokazao svojim učešćem u ABA 2 ligi i u prva dva kola Superlige Srbije. Drago nam je što ćemo izvesno igrati utakmicu pred punim tribinama. Poznato je kakvu atmosferu prave Čačani i koliko vole košarku", rekao je Kešelj.

Crvena zvezda će u Čačku nastupiti bez povređenog Ognjena Dobrića, te i dalje rovitih Pera Antića i Nemanje Dangubića

Mada se od utakmice u Nišu igrački kadar Borca izmenio, čak je i trenera Raška Bojića zamenio Jovica Arsić, ambicije se ne menjaju - svim silama na pobedu.
"Borac ove sezone igra dobro i kvalitetno, i na taj način je uspeo da privuče veliki broj gledalaca. Sada nam u goste dolazi šampion, što je razlog više da hala bude ispunjena do poslednjeg mesta. Verujem da će nas Čačani kao mnogo puta do sad vatreno podržavati", izjavio je šef struke Čačana.

Naravno, ulogu favorita ima Crvena zvezda.
"U ovom formatu takmičenja teško je bilo šta prognozirati. Prihološki pritisak na igrače je veliki zbog težine i važnosti meča. Protiv koga god da igramo u Čačku imamo obavezu da pružimo svoj maksimum. Naravno, mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da iznenadimo šampiona. S druge strane, košarkaši Zvezde nemaju toliki pritisak, jer su u svakom meču apsolutni favoriti. To je tim koji ima izuzetno kvalitetne igrače, fizički su dosta dominantniji od ostalih. Ali borićemo se, u to nema sumnje", zaključio je trener Borca.

SUPERLIGA - 3. kolo

Utorak, Grupa A

18.00: (8,50) Borac (25,0) Crvena zvezda (1,07)
19.00: (1,85) Mega Bemaks (hendikep -25,5) Mladost Zemun (1,85)
19.30: (1,30) Zlatibor (16,0) Tamiš (3,90)

Sreda, Grupa B

18.00: (1,85) FMP (hendikep -17,5) Vojvodina (1,85)
18.00: (1,25) Vršac (17,0) Metalac (4,40)
20.00: (1,85) Dinamik (hendikep 18,5) Partizan (1,85)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Nikola STOJKOVIĆ
Foto: MN Press


tagovi

Dušan AlimpijevićKLSKK Borac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara