Zvezda je Top!

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.06.18. | 20:56

Milenko Topić odveo crveno-bele do četvrte vezane titule prvaka Srbije i sada ima ovaj trofej osvojen i kao igrač i kao trener

Sezona ne može da se podvede pod uspešnu, ali njen kraj može. Crvena zvezda je napravila dobar potez kada je dovela Milenka Topića na mesto šefa stručnog štaba jer je ovaj bez poraza stigao do titule prvaka Srbije sa crveno-belima savladavši FMP s 3:0 u seriji. U poslednjem meču bilo je 97:88 za novog/starog šampiona Srbije. Topić je tako stigao i kao trener do trofeja prvaka Srbije, a već ga ima osvojenog kao košarkaš.

Ovo je četvrta vezana titula prvaka Srbije Crvene zvezde koja je turbulentnu sezonu, sezonu punu potresa, pa i neuspeha u Kupu i ABA ligi, uspela ipak da završi na uspešan i slavljenički način. Kada je u polufinalu savladala Partizan, moglo se nešto ovako naslutiti. Zvezda je na kraju ipak došla do trofeja! Svog 19!

Sve u svemu i pored ubedljive pobede u seriji i pored osvajanja titule prvaka Srbije, Zvezda ne može da bude prezadovoljna najviše zbog poraza u finalu ABA lige. Ipak, kada god se osvoji titula prvaka Srbije, to svakako Zvedinom navijaču stavlja osmeh na lice ma kakva sezona bila.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod Zvezde bio je Alen Omić sa 20 poena, a kod FMP-a Đoković sa 22.

Crvena zvezda je meč počela, pa blago rečeno uspavano. Nekako je delovalo kao da se igračima Milenka Topića nije ni izazilo na parket. FMP je osetio da je Zvezda malokrva i napao je. Malo ispod koša, malo kroz tranziciju, a malo više trojkama.

U prvom delu meča bilo je očigledno da FMP odlično šutira za tri poena, a isticao je Boriša Simanić, Zvezdin košarkaš na pozajmici u redovima Pantera, koji je postigao četiri trojke iz četiri pokušaja u prvom poluvremenu.

FMP je imao velike probleme u organizaciji igre gledajući sa gledišta stanja igrača na tim pozicijama, ali su se Panteri uprkos tome odlično držali i uspevali da odolevaju favorizovanoj Zvezdi koja je u ovaj meč ušla da finalnu seriju i završi rezultatom 3:0. Đoković i Nenadić su, uz Simanića, držali FMP u egalu u drugoj deonici.

Kod Zvezde je već standarno dobar bio Alen Omić koji je u nekoliko navrata pogađao 2+1 i sa tim poenima držao Zvezdin ritam, kao i Dejan Davidovac koji je odigrao nekoliko dobrih odbrana i imao solidan šut spolja.

To je Zvezdu probudilo iz sna i donelo prednost ekipi Milenka Topića prednost na poluvremenu od 56:47. Pitanje da li je Zvezda posebno zbog smušenog početka zaslužila ovoliku prednost, ali se ipak videla razlika i u kvalitetu, ali i iskustvu i dužini klupe.

Od tog momenta i u trećoj četvrtini Zvezda je došla na viši nivo igre, generalno su Čović (dobio malo veću minutažu) i Feldin poenterski mučili FMP i to se odrazilo i na prednost koja je već stigla na preko 10 i tu je već novi-stari šampion mogao lakše i da igra i da diše. Suštinski je slavlje moglo da krene. Iako je u poslednjoj četvrtini došlo do pada u igri i nervoze, pa čak i do isključenja Branka Lazića koji je postao rekorder po broju trofeja sa Crvenom zvezdom. Ipak, Zvezda je sve uspela da iskontroliše.

Vreme slavlja je  stiglo na kraju za crveno-bele. Samo ono ne može biti dugo, koliko god bilo očekivano ove sezone.

Jer, važne odluke čekaju Zvezdu iza ćoška...

SUPERLIGA - FINALE: Crvena zvezda - FMP 97:88 (21:26, 35:21, 21:19, 20:22)
Dvorana Pionir

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 12, Lazić 4, Omić 20, Dobrić 11, Davidovac 15, Antić 3, Kešelj, Čović 13, Janković 2, Jovanović, Radanov, Feldin 17

FMP: Đoković 22, Odžo 8, Nenadić 10, Bursać 4, Simanić 14, Simeunović, Jeremić 11, Šešlija, Apić 9, Hamfriz 4, Radovanović 6

Foto: Starsport


tagovi

Milenko TopićDžejms Feldin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara