Zvezda protiv Krke i baksuznog broja 13

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.10.18. | 09:34

U Beograd stiže osvajač ABA 2 lige iz prošle sezone (17h)

Crvena zvezda je do sada vezala 12 pobeda u svim takmičenjima, računajući i pripremne utakmice, a novi izazov pred timom Milana Tomića biće sudar s slovenačkom Krkom u trećem kolu ABA lige. Taj duel je na programu u Pioniru od 17 časova.

Biće to sudar prošlogodišnjeg vicešampiona ABA lige i šampiona ABA 2 lige. Realno, teško je očekivati bilo šta drugo osim pobede Zvezde. Krka je ubedljivo poražena u prvom kolu protiv Budućnosti, a onda je Zvezda u drugom kolu dobila tu istu Budućnost i to u gostima.

Izabrane vesti

Kvalitet je jasno na strani crveno-belih.

Videćemo kako će Zvezda reagovati na meč koji dolazi posle prvog gostovanja ove sezone u Evrokupu. Ti dueli mogu da budu komplikovani uvek, ali deluje da Tomić to dobro drži pod kontrolom, ima široku rotaciju i da bi zbog toga trebalo da gledamo i večeras trijumf njegovog tima koji posle dve utakmice u ABA ligi ima dva slavlja.

Trener Zvezde Milan Tomić najavio je da će moći da računa na sve snage, te da je Džoa Reglanda prošla prehlada. Dobro po crveno-bele je što je ovaj igrač igrao i protiv Budućnosti i protiv Monaka. Veoma je bitan za igru Zvezde, možda i najvažniji šraf u mašini. Videćemo za kojih će se 12 odlučiti Tomić za ovaj duel.

Gledajući dosadašnje susrete Crvene zvezde i Krke jasno je da je Zvezda favorit. Crveno-beli su u Jadranskoj ligi dobili 15 od dosadašnjih susreta, a u Beogradu je rezultat 8:2. U Novom Mestu je Zvezda znala da se muči, ali u Beogradu je Zvezda uvek izraziti favorit.

Dušan Ristić, centar Crvene zvezde, najavljuje da u ovakvoj ABA ligi ne sme da bude potcenjivanja protivnika i da to može skupo da košta…
Po povratku iz Monaka, gde smo odigrali jednu neizvesnu i tvrdu utakmicu, vraćamo se obavezama u ABA ligi. Ova liga i timovi u njoj zahtevaju maksimalnu angažovanost, i odsustvo bilo kakvog potcenjivanja. Krka je pokazala da joj je mesto u regionalnom takmičenju i borbom kroz drugi rang takmičenja, kroz koji je zasluženo došla do ABA lige, ali i pobedom nad Mornarom u Novom Mestu. Dolaze bez ikakvog opterećenja u Beograd, i zato moramo da odigramo maksimalno odgovorno", rekao je Ristić.

Upravo bi on, uz Majka Cirbesa i Majkla Odža mogao da bude glavna snaga u reketu i generalno u igri protiv Krke. Zvezda ima mnogo jaku unutrašnju liniju i to bi mogla da joj bude prednost u odnosu na, uslovno rečeno, slabije timove na Jadranu.

Ipak, Krka ne dolazi u Beograd turistički…

Simon Petrov, trener Krke, kaže da će njegov tim pokazati da nije lak zalogaj…
"Crvena zvezda je već pokazala da je na dobrom putu da se vrati u Evroligu. Želimo da odigramo dobru utakmicu i da pokažemo da nećemo biti lak zalogaj ni za koga. Siguran sam da možemo da pokažemo mnogo u ovom meču", rekao je Petrov.

Sudije na ovoj utakmici biće Saša Pukl, Uroš Nikolić i Dragan Kralj.

ABA LIGA - 3. KOLO

Subota
17.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -20,5) Krka (1,85)
19.00: (1,45) FMP (15,0) Cibona (3,05)
21.00: (1,17) Cedevita (20,0) Mega Bemaks (5,50)

Nedelja
17.00: (2,30) Mornar (14,5) Partizan (1,70)
19.00: (2,70) Igokea (14,5) Budućnost (1,55)
21.00: (1,35) Olimpija (16,0) Zadar (3,50)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: ABA liga


tagovi

Milan TomićDžo Regland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara