Sferopulos i Ilić (@MN Press)
Sferopulos i Ilić (@MN Press)

Zvezda protiv Mege za overu prvog mesta: Čeka nas meč protiv tima punog energije

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 18:57

Janis Sferopulos i Dalibor Ilić pred meč sa Megom

U dosadašnje 23 utakmice ABA lige košarkaši Crvene zvezde ostvarili su 20 pobeda. Na tri kola pred plej-of dovoljna im je još jedna za overu prvog mesta i prednost domaćeg terena u doigravanju za titulu. Prvu priliku da ostvare taj cilj imaće u pondeljak od 20 časova protiv Mege u Areni.

Prethodni duel ovih ekipa, u novobeogradskoj Hali Sportova, pripao je crveno-belima, ali su morali dobro da se oznoje za pobedu sa 98:88.

Izabrane vesti

U predstojeći meč izabranici Janisa Sferopulosa ulaže dobro raspoloženi pošto su pobedom nad Virtusom prekinuli negativan niz u Evroligi, a prethodno su slavili i protiv Cibone u Zagrebu.

"Očekuje nas utakmica protiv vrlo mladog i talentovaog tima koji svoje mečeve igra sa puno entuzijazma i energije. Mi želimo da nametnemo naš ritam i da igramo utakmicu na naš način, ne dajući rivalu previše prilika koje želi. Ono što uvek ponovim, moramo da budemo skoncentrisani, fokusirani i da se držimo našeg plana igre svih 40 minuta kao u prethodnim mečevima", rekao je trener crveno-belih.

Svoja očekivanja od utakmice izneo je i Dalibor Ilić.

"Pred nama je jako važna utakmica koja nam u slučaju povoljnog ishoda daje prednost domaćeg terena u doigravanju. Međutim, put do pobede neće biti lak, znamo dobro tim Mege, igraju dobro, imaju mnogo talenta i želje za dokazivanjem, imaju kvalitet, moraćemo da odigramo čvrsto, pametno, i da se držimo dogovora iz svlačionice. U dobrom smo ritmu i pored svih problema sa povredama, i želimo da nastavimo sa pobedama. Pozivam naše navijače da dođu, pruže nam podršku i pomognu da dođemo do važne pobede", rekao je Zvezdin košarkaš.

Sutrašnji duel biće 25. između Crvene zvezde i Mege u regionalnom takmičenju, a crveno-beli su daleko uspešniji pošto imaju čak 24 pobede.



tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaJanis SferopulosDalibor Ilić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara