Zvezda se ponovo mučila i overila prvo mesto pred plej-of!

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.05.18. | 14:53

Crveno-beli slavili protiv Tamiša u Železniku - 94:87

Košarkaši Crvene zvezda osigrali su prvo mesto uoči plej-ofa prvenstva Srbije i obezbedili prednost domaćeg terena u evetualnom finalu! Da, u eventualnom finalu, jer kako igra ekipa Milenka Topića i doskorašnji evroligaš, ne bi bilo čudno da završena predsta protekne bez crveno-belih. To je siže  trijumfa Crvene zvezde u desetom kolu A grupe protiv Tamiša - 94:87.

Crveno-beli su trijumfovali, ali ponovo su pokazali da nisu onaj isti tim koji je ove sezone u Evroligi dobio Real u Madridu i hvalio se skalpovima Barselone, Makabija, Žalgirisa... Ekipa iz Pančeva mogla je još jednom da nanese veliku, veliku bruku četi sa Kalemegdana. U Pančevu su crveno-beli dobili u poslednjoj sekundi, a sada su duel prelomili u poslednjoj četvrtini.

Izabrane vesti

Možda i jedini igrač u sastavu domaćina koji je zaslužio pohvale bio je Alen Omić. Slovenački centar je ubacio 19 poena, bio je nepogrešiv iz igre, a dodao je još 14 skokova. Upravo se on istakao i u trenucima kada se lomilo.

Pratio ga je Džejms Feldin sa 17 poena, ali i skromnim procentom šuta iz igre.

Tamiš je zaslužio pohvale. Činilo se da posle prve četvrtine koju je Zvezda rešila u svoju korist (29:17), gostima nema spasa. Ali su Pančevci pokazali hrabrost. Dobili su dva naredna perioda i sveli prednost crveno-belih na samo poen.

Sjajan je u redovima Pančevaca bio Aleksandar Ilikić sa 18 poena, dok su Vitković, Savić i Knežević dali 14.

Crvena zvezda će u četvrtfinalu plej-ofa igrati sa četvrtoplasiranim timom Grupe B. To će najverovatnije biti Vršac.

SUPERLIGA SRBIJE - 10. KOLO:

Grupa A

Utorak

Crvena zvezda - Mladost 94:97
/Omić 19 - Ilikić 18/
16.00: Mladost – Borac
19.00: (1,15) Mega (20,0) Zlatibor (6,00)


tagovi

Alen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara