Zvezda u finalu, Janković poslao Partizan na raspust!

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.05.18. | 22:25

Crveno-beli pobedom u gostima rešili polufinalnu seriju

Crvena zvezda je u finalu Superlige, Partizan je završio sezonu. Crveno-beli su pobedom kao gosti od 81:73 rešili polufinalnu seriju u svoju korist sa 2:0 i imaju šansu da spasu sezonu osvajanjem domaćeg šampionata. A tamo ih čeka bolji iz duela Borca i FMP-a. Partizanu preostaje da malo odmori, pa da smisli plan za narednu sezonu u kojoj će ambicije verovatno biti veće nego u tek završenoj...

Junak Zvezdine pobede bio je Stefan Janković koji je iskočio pravo niotkuda. U poslednjoj četvrtini zatrpavao je Partizanov koš iz svih mogućih pozicija i svaki put kada bi se domaćin ponadao, krilni centar Zvezde bi tu nadu ugasio.

Izabrane vesti

gallery

Crveno-beli su definitivno prelomili utakmicu tri minuta pre kraja. Prvo je Janković pogodio sva tri slobodna bacanja, a onda je Ročesti dao još jednu trojku i Zvezda je otišla na plus šest (76:70). Veličković je dao dva plus jedan, a onda je usledila serija prodatih lopti pod oba koša. Promašaj Vona za izjednačujuću trojku i definitivno je označio kraj nada crno-belih i početak radosti za goste.

Partizan je odigrao utakmicu sa osmoricom igrača, jer ovi najmlađi sa klupe nisu osetili barut večeras. Nije ovo baš bila vrhunska košarkaška predstava, ali se ni jednima ni drugima nije mogla osporiti borbenost i želja. U pojedinim momentima bilo je toga i previše, a onda su iz toga proizilazile i greške i nervoza.

Na žalost, ni ovaj put nije moglo da prođe bez vređanja sa tribina, to je kolorit kojim obiluje srpska košarka.Ovaj put na meti dela navijača u nekoliko navrata našla se Vesna Čović.

Kao i u prvoj utakmici crveno-beli su se oslonili u velikoj meri na šut za tri poena. Ruku na srce, ni Partizanova odbrana nije blistala, pa su igrači Milenka Topića samo u prvoj deonici spakovali pet trojki iz devet pokušaja, a to su bili sve šutevi iz čistih situacija.

Pri takvoj postavi stvari nije ni čudo da je Zvezda u uvodu diktirala ritam, a Partizan jurio, na momente delovalo je i bezglavo. Međutim, kako je vreme prolazilo, tako su crno-beli zatezali odbranu. Ispostavilo se da je dobar potez Nenada Čanka bio da stavi Marka Čakarevića da čuva Tejlora Ročestija. Uspeo je krilni igrač crno-belih koliko toliko da smiri odličnog Zvezdinog Amerikanca sa crnogorski pasošem. Iz takve igre proistekla je i Partizanova serija od 11:0 i vođstvo od 32:26.

To se nekako poklopilo i sa povredom Ognjena Dobrića kojem je stradalo koleno u sudaru sa Đorđem Gagićem. Videlo se da je to poremetilo crveno-bele, ali ne zadugo, pošto je Ročesti još jednom dobro solo-partiturom vratio Zvezdu u egal.

I u trećoj deonici videli smo igru na mahove, Partizan je u nekoliko navrata imao plus devet (51:42), a igrao je pre svega na krilima borbenosti kapitena Veličkovića. Ipak, povratnik na teren Dobrić i probuđeni Dejan Davidovac nisu dali Partizanu da se još više odlepi i bilo je jasno da će se pitanje pobednika rešavati u poslednjoj deonici.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 73:81
/18:21, 20:16, 24:20, 11:24/

Hala: Aleksandar Nikolić. Gledalaca: 6.500. Sudije: Belošević, Nikolić i Jevtović

PARTIZAN: Vilijams Gos 20, Von 12, Aranitović 5, Jovanović, Veličković 12, Pecarski, Gavrilović, Andrić 3, Čakarević 5, Brajma, Gagić 13, Šalić 3

CRVENA ZVEZDA: Čović, Davidovac 11 (9 sk), Lazić 4, Radanov, Antić 3, Dobrić 10, Feldin 4, Janković 16, Ročesti 23, Omić 6, Lesor 4, Jovanović.


tagovi

Stefan Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara