Zvezda ubacila 109 poena, na horizontu večiti derbi u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.05.18. | 22:34

Ukoliko Partizan prođe Megu gledaćemo izuzetno interesantnu borbu za plasman u finale Superlige

Crvena zvezda je odradila svoj deo posla. Crveno-beli su na gostovanju Vršcu slavili izuzetno ubedljivo i tako izborili plasman u polufinale košarkaške Superlige.  Igrači Milenka Topića su bili toliko sigurni kao i u prvom meču da praktično trijumf ekipe sa Malog Kalemegdana nije dolazio u pitanje - 109:82.

Na taj način Zvezda sada čeka protivnika u polufinalu, a igraće protiv boljeg iz duela Partizan -  Mega u kom crno-beli vode s 1:0 u seriji.

Izabrane vesti

Da će biti ovakav ishod u Vršcu videlo se već posle prve četvrtine kada je Zvezda u Milenijumu dala 33 poena, a primila 19. Već do poluvremena je bilo 61:40 tako da se samo čekalo da se vidi kojom će razlikom Beograđani da završe meč.

Jednostavno, razlika u kvalitetu je bila velika, pa borbeni domaćini nisu mogli mnogo da se nadaju u obračunu sa učesnikom Evrolige ove sezone. U redovima Zvezde već posle 20 minuta igre Alen Omić, Branko Lazić i Tejlor Ročesti bili su dvocifreni.

Posebno je Vrščanima bilo teško da se nose sa gabaritom Alena Omića koji je odigrao odličan meč i baš dominirao i u skoku i bio je najefikasniji sa 21 poenom i osam skokova i četiri asistencije. Sa takvom konstitucijom lako je kupio lopte ispod koša, ali i poentirao. To se posebno videlo u trećoj deonici.

Pored pomenutih igrača trebalo bi pohvaliti i Ognjena Dobrića koji je odigrao sasvim dobar meč i pokazao kao i prošle sezone da mu leže utakmice u Superligi.

Nije to bila neka prava košarkaška atmosfera, sve je delovalo mirno, a jedini koji su pružali kakav-takav otpor iz redova Vršca bili su Pašajlić, Veljković, Momirov i Đorđević. Ali, bilo je to premalo da bi se pružio jači otpor Zvezdi.

Zanimljivo, na ovoj utakmici mali doprinos su imali Filip Čović i Džejms Feldin, dok je izuzetno loš bio Matijas Lesor koji je u zaista velikom padu forme.

Tim Milenka Topića mogao je od poluvremena već da sabira utiske, da se pazi od povreda i da razmišlja o polufinalu.

Večiti derbi je na horizontu.

Superliga Srbije, plej-of

Vršac - Crvena zvezda 82:109
Dinamik - Borac (u toku)

* Kvote su podložne promenama

SUPERLIGA: Vršac - Crvena zvezda 82:109 (19:33, 21:28, 21:26, 21:22)
Dvorana Milenijum

VRŠAC: Mitrović 5, Jovović 5, Ostojić 6, Momirov 14, Đorđević 15, Đerić 3, Munižaba, Veljković 12, Uzelac, Pavlović 5, Pašajlić 14, Radivojević 3

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 14, Lazić 12, Omić 21, Janković 10, Davidovac 4, Antić 5, Čović 8, Dobrić 14, Jovanović 6, Lesor 2, Radanov 9, Feldin 4


tagovi

Matijas LesorAlen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara