Zvezda za 20. titulu, Partizan za majstoricu

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.19. | 09:14

Crno-beli će biti pod većim pritiskom, utakmica počinje od 18 časova u dvorani Aleksandar Nikolić

Na redu je četvrta utakmica finala Superlige. Crvena zvezda ima 2:1 i večeras meč-loptu da završi posao u seriji i domogne se ukupno 20. titule šampiona Srbije, pete uzastopne. Partizan nema prava na grešku i zato će pritisak biti veći na crno-belima na meču koji počinje od 18 časova.

Nema tu previše tajni, niti velikih analiza. Igra se na srce, na petlju, motivaciju, nadahnutost pojedinca, na manji broj grešaka od protivnika.

Izabrane vesti

Uslovi u dvorani Aleksandar Nikolić su bili skoro pa nesnosni, temperature ogromna, teško i navijačima, kamoli igračima. Sve to važi za oba tima i nema kukanja. Da se odigra ova sezona, pa ćemo videti kako će izgledati sledeće sezone.

Jedan od onih koji se žalio na vrućinu je i Andrea Trinkijeri, trener Partizana. Najavljuje da će njegov tim učiniti sve da izbori majstoricu.
Zvezda će biti rasterećenija od nas, što favorita uvek stavlja u lagodniju poziciju. Znamo da će biti još teže, znamo da ćemo greške morati da smanjimo na minimum, znamo da ćemo morati da odigramo skoro savršenu utakmicu. Za to je prvenstveno neophodno da apsolutno svih 40 minuta budemo maksimalno koncentrisani na cilj, da nam fokus ni na sekund ne skrene sa zadataka. Od velike pomoći biće nam i podrška navijača, ovog puta svi kao jedan moramo da budemo ujedinjeni kako bismo izborili majstoricu. Igrači koje treniram imaju kvalitet, snagu, želju da pokažu da su bolji od rivala. I što je najvažnije, za Partizan i Grobare, njih veže ljubav, a ljubav kao što znate često čini čuda”, rekao je Trinkijeri u najavi utakmice.

Crvena zvezda može da bude zadovoljna kako je odigrala dosadašnji deo finalne serije. Dobila je dva meča kod kuće i bila na par sekundi od toga da napravi brejk u drugoj utakmici, ali je tada Rade Zagorac pogodio trojku i doneo trijumf svom timu.

Videćemo i da li će Ognjen Dobrić biti spreman za današnji susret. Podsećamo, on je izvrnuo skočni zglob na gostovanju Partizanu i propustio je treći meč u seriji.
Dobrić ima problem sa zglobom. Pokušaćemo i sve učiniti da ga osposobimo da igra u ponedeljak. On nije igrao ovu utakmicu, a u Superligi je bio jedan od najboljih igrača. Ostali su pokrili njegov izostanak i na tome bih im čestitao”, rekao je Milan Tomić posle treće utakmice.

Pitaju se navijači Zvezde može li njihov tim da zaigra kao u majstorici ABA lige.
Mislim da ne može. Ovo su teške utakmice, na jednu ili dve lopte. Voleo bih da mogu da vam kažem šta će i kako biti. Znam da moramo da se pripremimo i odigramo dobru utakmicu jer imamo meč-loptu da osvojimo prvenstvo”, rekao je Tomić u najavi četvrte utakmice u seriji.

U oba meča u kojima je Crvena zvezda igrala kod kuće, ujedno i slavila, uspela je da izađe kao pobednik, dok je Partizan u jedinoj pobedi do sada uspeo da namesti utakmicu na manji broj obrtaja i to mu je donelo benefit. Domaći teren je do sada imao veliku ulogu, tako da se crno-beli nadaju da će i ovoga puta biti tako.

U prvoj utakmici su oba tima drastično pogađala spolja, međutim u drugoj utakmici nijedni ni drugi nisu mogli ništa da pogode van linije 6,75. Ironično, pobednika je rešila upravo trojka. I večeras će taj segment igre biti veoma važan. I opet će sve oči biti uprte u Vanju Marinkovića sa jedne strane i Bilija Berona sa druge.

Možda zbog vremenskih uslova danas bude malo prijatnije za igru, u prethodna tri susreta je bilo pakleno vruće. Zvezda večeras može da dođe do 20. titule, Partizan mora da dobije da bi izborio majstoricu.

Neka pobedi bolji.

FINALE SUPERLIGE

18.00: (2,10) Partizan (14,00) Crvena zvezda (1,85)  /u seriji 1:2/

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara