Zvezdin košmar u Čačku

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.04.18. | 19:56

Borac savladao aktuelnog šampiona Srbije, Čačak je na nogama

Zvezdin košmar obojen je u crveno-bele boje! I dalje aktuelnom prvaku Srbije ove sezone definitivno ne leži takmac iz Čačka. Možda su navijači Crvene zvezde zaboravili na dramatična dešavanja sa četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća, kada su njihovi miljenici bili na ivici provalije upravo igrajući protiv Borca, ali su se igrači čačanskog tima potrudili da ih sve, a posebno trenera Dušana Alimpijevića i njegove izabranike, dobro podsete kako je to bilo u Čairu. Dugovi su došli na naplatu, a Borac je to učiniо s velikom kamatom - 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22).

Žestoku šamarčinu Borac je raspalio favorizovanom protivniku usred Čačka. Slike već viđene u Nišu pre nešto više od dva meseca ponovo su se vrtele na projektoru košarkaške Superlige, s tim što je Borac ovog puta imao iskustvo više i nije dozvolio da se nesrećni kraj onog četvrtfinalnog meča ponovi. Crvena zvezda je osetila težinu poraza od prvoplasiranog tima KLS i učesnika završnog turnira ABA 2 lige, što će samo aktivirati sve alarme u klubu sa Malog Kalemegdana.

Izabrane vesti

Crvena zvezda odigrala je bez sumnje jedan od najslabijih mečeva ove sezone, a ne treba zaboraviti da je Borac praktično na isti način terao beogradske crveno-bele da se osećaju inferiornije. Ako su tada trema, vrela glava i nedostatak koncentracije učinili svoje, ovog puta Čačani su imali razloga da slave zasluženu pobedu. 

Gost iz Beograda bio je u zaostatku praktično ceo meč, a tačno na sredini trećeg kvartala našli su se u gotovo bezizlaznoj situaciji posle realizacije Nikole Pešakovića i imali ogromnih 18 poena minusa (28:46)! Posle čega nisu uspeli da se oporave... Nisu ni mogli, kada su utakmicu završili s katastrofalnim šuterskim brojkama - 16/31 sa penala, 13/26 za dva i 7/28 za tri poena!

Borac je ove aprilske večeri bio tim koji je igrao mirnije, hladnije glave, iskusnije... Čak i kada je Zvezda serijom 10:0 na pet i po minuta pre poslednjeg zvuka sirene uspela da gotovo potpuno istopi zaostatak za Borcem i stigne na samo tri poena zaostatka (54:57), domaćin nije paničio, već je odigrao utakmicu za ponos. 

U gotovo zbunjujućim slikama loših poteza, pogrešnih odluka i brojnih faulova, Borcu se ukazao Marko Stojadinović koji je u momentima najvećeg pritiska pogodio važan skok šut i vratio svojoj ekipi mirnoću. Jedan od prelomnih trenutaka utakmice bila je tehnička greška Marka Marinovića posle kontakta sa Filipom Čovićem. Tejlor Ročesti je uspeo da pogodi slobodno bacanje, ali se dodatni napad pretvorio u samo jedan realizovani penal najefikasnijeg Zvezdinog igrača Filipa Čovića.

Videlo se u još u trenutku kada se oglasila sudijska pištaljka da Marinović nije bio zadovoljan odlukom, zbog čega je rešio da se protivniku revanšira na najteži način. Trojkom koja je najavila Zvezdin pad na kolena. Jeste Čović uspeo da uzvrati trojkom već u sledećem napadu, posle tajm-auta koji je zatražio trener Alimpijević. Ali, to nije sputalo Borac.

Jedan od heroja velike pobede Nikola Pešaković iskoristio je fizičku prednost na Ročestiju kako bi izvukao dva slobodna bacanja, a kada je Čović loše procenio dodavanje ka kapitenu Branku Laziću, usledila je nova kazna - trojka Nemanje Todorovića za nedostižnih 67:59.

U sledeća dva napada Zvezda je praktično potpisala kapitulaciju. Dejan Davidovac je promašio otvoren šut iz desnog ugla, da bi Alen Omić potom ispustio dva šuta sa kaznene crte. Istina, ni Borac nije bio siguran iz igre posle neiskorišćenih šansi Pešakovića i Stojadinovića sa distance. Ali, bar je trošio vredne sekunde vremena.

Čovićev dalekometni hitac na 73 sekunde pre kraja vratio je još samo tračak nade da bi preokret mogao da se dogodi, ali Pešaković je imao drugačiji plan. Pogodio je naredna dva šuta, stavio tačku na pobedu i krcatu Halu kraj Morave naterao na erupciju oduševljenja.

U pobedničkom timu najefikasniji bio je Pešaković sa 13 poena (5/5 za dva, 0/4 za tri) i četiri skoka. Marko Stojadinović je dodao 12 poena i 10 uhvaćenih lopti, a Miloš Dimić je ubeležio 11 poena, pet skokova i tri asistencije, uz dve ukradene lopte. Kod Crvene zvezde Čović je imao 18 poena, a jedino je još Marko Kešelj sa 10 poena bio dvocifren. Tejlor Ročesti i Alen Omić su imali po osam, a Džejms Feldin tri poena, uz jako slabih 1/9 iz igre (1/7 za tri).


BORAC - CRVENA ZVEZDA 70:63 (23:17; 14:9; 18:15; 15:22)

Čačak – Dvorana Borca.
Gledalaca: 2.500.
Sudije: Vojinović, Nikolić, Prpa.

Borac: Popović, Kutlešić 3, Pešaković 13, Balaban 2, Prlja 6, Dimić 11, Stojadinović 12, Radulović 6, Gavrilović, Todorović 6, Čarapić 5, Marinović 6.

Crvena zvezda: Čović 18, Kešelj 10, Davidovac 3, Lazić 3, Radanov, Dobrić, Feldin 3, Janković 7, Ročesti 8, Omić 8, Lesor 3, Jovanović.


SUPERLIGA - 3. kolo

Utorak, Grupa A

Borac Čačak - Crvena zvezda 70:63
/Pešaković 13 - Čović 18/

19.00: (1,85) Mega Bemaks (hendikep -25,5) Mladost Zemun (1,85)
19.30: (1,30) Zlatibor (16,0) Tamiš (3,90)

Sreda, Grupa B

18.00: (1,85) FMP (hendikep -17,5) Vojvodina (1,85)
18.00: (1,25) Vršac (17,0) Metalac (4,40)
20.00: (1,85) Dinamik (hendikep 18,5) Partizan (1,85)

*** Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Borac ČačakKošarkaška Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara