""
""

Zvezdinih 130 Saragosi...

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.02.17. | 09:59

I veče iz snova Stevana Karadžića i Branka Kovačevića...

Nekoliko puta kroz istoriju košarkaši Crvene zvezde imali su sjajne sezone u ondašnjem, međunarodnom Kupu Radivoja Koraća. Sezone 1983/84. bila je jedna od tih, a žreb je hteo da se crveno-beli sastanu u polufinalu sa tada veoma ozbiljnom ekipom španske Saragose.

Izabrane vesti

Crveno-bele je tada sa klupe predvodio legendarni Ranko Žeravica, a glavni strelci te generacije u Kupu Radivoja Koraća bili su Slobodan Nikolić i Predrag Bogosavljev.

Ipak, te večeri protiv Saragose u prvom polufinalnom duelu briljirali su Stevan Karadžić i Branko Kovačević. Prvi je ubacio 33, a drugi 34 poena. Španski košarkaši jednostavno nisu imali način da ih zaustave. Zvezda je protiv Saragose upisala jedan od najvažnijih, ali i najubedljivijih trijumfa u klupskoj istoriji na evropskoj sceni, da bi se kasnije plasirala i u finale Kupa Koraća.

Zanimljivo, to je bila ekipa Zvezde u kojoj su tek „nadirali“ talenti poput Zorana Radovića i Slobodana Jankovića koji su godinama kasnije nosili crveno-beli dres, obarali silne klupske rekorde i stekli status legendi kluba sa Malog Kalemegdana...

CRVENA ZVEZDA -  SARAGOSA  130:100 (64:49)

Crvena zvezda: Karadžić 33, Janković 6, Kovačević 34, Petović 16, Žižić 2, Bogosavljev 14, Radović 2, Avdija 10, Nikolić 13.

Saragosa: Boš 4, Dijaz 18, F. Arsega 9, Magi 28, Alen 26, P. Arcega, Lopez Rodriguez 15.


tagovi

SrbijaKK Crvena zvezdadogodilo se na današnji danFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara