Zvezdinih 5/5 na pripremama! Tomić video vrline i mane pred ABA Superkup

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.09.18. | 20:46

Crveno-beli slavili protiv Nižnjeg s 88:77

Odigrala je Crvena zvezda svoju petu pripremnu utakmicu, prvu pred navijačima, i protiv Nižnjeg Novgoroda je slavila s 88:77. Verovatno je ovo bila i najbolja pripremna utakmica crveno-belih do sada. Milan Tomić je dosta rotirao, dao šansu svim igračima i s pretežno pozitivnim utiskom sada Zvezda može da se sprema za ABA Superkup u Laktašima.

Mogao je Tomić da se uveri u neke dobre stvari kao što je bila partija Majkla Odža (16 poena) koji je ispraćen ovacijama i dobra igra u poslednjoj deonici, ali i loše aspekte koje će morati da popravi pred početak sezone i meč protiv Cibone u ABA ligi kao što su povremene slabe rotacije u odbrani. Za to pripremne utakmice i služe.

Izabrane vesti

Zvezda na ovom duelu nije mogla da računa na Nemanju Nenadića i Dejana Davidovca zbog  povreda, kao i na Majka Cirbesa koji je sa reprezentacijom Nemačke. Meč je odigran  pred oko 3.000 gledaoca što je prilično dobra poseta s obzirom da se radi o pripremnom duelu, a među navijačima je bio i Pero  Antić. Prva petroka je glasila: Regland, Beron, Lazić, Simanić, Ristić.

Već od starta smo mogli da vidimo nekoliko dobrih akcija koje su se završavale dobrim povratnim loptama što su Lazić i Beron kaznili trojkama. Uloga Reglanda je bila očigledna, mnogo je zavisilo od njegove igre.

Kada njega nije bilo mesto rezervnog pleja zauzimao je Filip Čović. Negde pred kraj prve četvrtine u igru je ušao i Stratos Perperoglu i odmah pokazao šta od njega može da se očekuje. Dobrić je pogodio trojku na zadovoljstvo publike. Crveno-beli su dobili prvu deonicu s 23:17.

Na startu druge četvrtine  viđen je alej-up Čovića i Fajea, ali je i odbrana mogla da bude malo bolja. Bilo je primetno da je Nižnji pravio napade unutra preko pleja koji bi leđima napadao Čovića. I to može da bude Zvezdin potencijalni problem ove sezone.

Dobro je po Zvezdu što je Simanić povezao dve date trojke u drugoj četvrtini, a loša što je bilo pogrešnih rotacija u odbrani i kašnjenja u defanzivnoj tranziciji. Bilo je i taktičkih zamisli sa Simanićem i Fajeom bez centra, kao i sa Reglandom i Čovićem zajedno na parketu. Na poluvremenu je bilo 44:39. Najefikasniji u tom momentu  bili su Simanić i Odžo sa po osam datih poena.

Bilo je i minus faza u igri kao na primer na početku drugog poluvremena. Nedostajalo je energije i  to  se oslikavalo u odbrani. Upala je Zvezda u kontraritam pa je Nižnji preuzeo inicijativu, a i vođstvo. Odbrana je bila najveći problem. Mnogo lakih poena je davao Nižnji, a to je prekinuo Perperoglu trojkom, a potom i Kešelj. I rezultat je bio u egalu pred poslednju deonicu.

Bilo je tesno u četvrtoj četvrtini, a kraju je Zvezda izašla kao pobednik. Podigla je nivo igre i zasluženo slavila.

Zvezdu sada čeka ABA Superkup u Laktašima od 20. septembra, a sezona će zvanično početi utakmicom protiv Cibone u Beogradu 28. septembra.


Prijateljski meč: CRVENA ZVEZDA - NIŽNJI NOVGOROD 88:77
Sudije: Jovčić, Mrdak, Jevtović
Dvorana Pionir, oko 3.000 navijača

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 6, Regland 11, Radanov, Perperoglu 5, Lazić 9, Čović 7, Simanić 8, Dobrić 3, Faje 7, Odžo 16p,4sk, Beron 7, Ristić 9
NIŽNJI NOVGOROD: Odom 3, Brusar 11, Grigorijev 2, Komolov 6, Gudumak6, Astapkovič 11, Žbanov 3, Uzinskij 4, Popov, Dragičević 10, Strebkov 15, Toropov, Peri 6

Foto: Star Sport


tagovi

Nižnji Novgorod

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara