Bogdan Bogdanović (©MN Press)
Bogdan Bogdanović (©MN Press)

Bogdanović: Moraju da postoje pravila za naturalizovane igrače, Željko hoće Evroligu sa Partizanom

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.08.23. | 22:12

“U Atlanti su mi rekli da žele da me zadrže do kraja karijere. Tako da sam potpisao. Volim atmosferu u timu i sviđa mi se to što stvaramo iz godine u godinu“, kaže kapiten Srbije

Vratio se u dres reprezentacije posle duge četiri godine pauze i Bogdan Bogdanović je odmah ugravirao svoje prezime u pobedu Srbije. Istina, radi se o pripremnom duelu sa Grčkom u Atini, ali novi kapiten Srbije je zajedno sa Nikolom Milutinovim uradio veliki posao kako bi Orlovi upisali recku.

Bogdanović je susret završio sa 15 poena, sedam skokova i pet asistencija i bio je najefikasniji u redovima Srbije.

Izabrane vesti

“Odigrali smo prijateljsku utakmicu, dobro se poznajemo sa Grčkom. Svi su pokušavali da nađu svoju igru i da se naviknu jedan na drugog. Hemija je jako važna stvar sada“, poručio je Bogdanović za Basket News posle utakmice.

Interesovalo je kolegu iz Grčke kako se Srbija navikava na igru bez Nikole Jokića i Vasilija Micića?

“Ne razmišljamo o tome, prošlo je vreme kada jesmo. Imamo dobre igrače, poput Milutinova. Ne plašimo se da ćemo ranije ispasti zbog njihovih izostanaka. Moramo da se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Ovde su momci koji ne bi igrali mnogo da su Jokić i Micić tu. Kada neko nedostaje, otvaraju se vrata za druge da se dokaže“.

O tome kakav je osećaj vratiti se u dres Srbije posle četiri godine...

“Uvek je drugačije. Potrebno mi je samo malo vremena da se naviknem na sve“.

Nedavno je Bogdanović produžio ugovor sa Atlantom na još četiri godine.

“U Atlanti su mi rekli da žele da me zadrže do kraja karijere. Tako da sam potpisao. Volim atmosferu u timu i sviđa mi se to što stvaramo iz godine u godinu. Bilo je uspona i padova, ali smo sve bolji“.

O Partizan Mozzart Betu i svemu što se dešavalo u klubu u poslednje vreme...

“Imali su veliki uspeh u prošloj sezoni, ali Željko nije potpuno zadovoljan. Želi više, da osvoji Evroligu. Oba srpska predstavnika u Evroligi su napravili dobre poteze na tržištu, ali je rano pričati nešto ozbiljnije“.

Ovog leta je nekoliko ozbiljnih imena došlo iz NBA lige, poslednji u nizu je Džabari Parker koji je potpisao za Barselonu.

“To je sada trend. Znam dosta ljudi u SAD koji smatraju da je odlazak u Evropu zapravo znak neuspeha. Ali, nije tako. To je veliki izazov za svakog i Evroliga je teška za igranje. Igrači koji su igrali oba takmičenja to najbolje znaju. I dalje moraš da igraš napad i odbranu, da se dokazuješ“.

Sve je više reprezentacija koje imaju naturalizovane igrače, Srbija i dalje odoleva...

“To je dobro za košarku (da se naturalizuju igrači), ali mora da bude bolje regulisano. Po meni, igrač mora da igra u ligi zemlje za koju bi kasnije nastupao, da oseti kulturu, život i sve, poput Vokapa koji sada igra za Grčku. Moraju da postoje pravila, ne samo da se igrači naturalizuju tek tako“.

O Grčkoj...

“Čvrst i težak protivnik. Sada i brz. Mnogo su reprezentativaca dobili kroz FIBA kvalifikacije. Oni znaju kako da igraju dobru košarku. Znam da možemo da naiđemo na njih u četvrtfinalu. Uvek je dobro igrati u Atini. Grčka je uvek dobar domaćin“.



tagovi

Bogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija SrbijePartizan Mozzart BetKK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara