Duško Ivanović, Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović (©Starsport)
Duško Ivanović, Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović (©Starsport)

Duško Ivanović: Partizan u ovom trenutku tim sa najboljim napadom u Evropi

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 15:48

"Moraćemo da odigramo izuzetno dobro u odbrani kako bi došli do pobede", rekao je trener Crvene zvezde pred prvi večiti derbi u sezoni

Košarkaši Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta u ponedeljak će ukrstiti koplja u osmom kolu ABA lige (20.00). Crveno-beli će biti domaćin prvog večitog derbija u sezoni, 52. okršaja beogradskih rivala u regionalnom prvenstvu (27:24 za crveno-bele).

Zvezda je u seriji od četiri vezane pobede (tri u Evroligi) od kako je ekipu preuzeo Duško Ivanović i na Jadranu ima skor 5-1, dok su crno-beli pretrpeli poraze od Barselone i Real Madrida u duplom kolu elitnog tkamičenja, ali su u ABA ligi na maksimalnih 7-0.

Izabrane vesti

Trener branioca trona Ivanović ističe da je odbrana ključ pred svoj prvi večiti derbi.

"Partizan je ove godine napravio izuzetno dobar tim. Napadački tim sa najvećim potencijalom, i u napadu u ovom trenutku i najbolji tim u Evropi. Samim tim moraćemo da odigramo izuzetno dobro u odbrani kako bi došli do pobede u ovom meču", rekao je Duško Ivanović.

Ognjen Dobrić ističe da forma ne igra ključnu ulogu u večitom derbiju, ali da veruje u dobar rezultat.

"Igramo meč sa Partizanom, prvi ove sezone. Te utakmice su uvek drugačije, u kojima trenutna forma nije presudna. Očekuje nas vrlo iskusna izvanredna napadačka ekipa prevođena još iskusnijim stručnim štabom, i tokom leta pojačana sa namerom da napravi rezultat u Evroligi. Vredno se pripremamo nakon teških utakmica protiv Albe i Makabija, i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u ponedeljak pred našim navijačima", istakao je Dobrić.



tagovi

KK Crvena zvezdaPartizan Mozzart BetDuško IvanovićOgnjen Dobrić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara