Detalj sa polufinala Kupa Radivoja Koraća (©Starsport)
Detalj sa polufinala Kupa Radivoja Koraća (©Starsport)

Određena sudijska trojka za derbi u ABA ligi: Pravdu će deliti Hrvati i Slovenac

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 12:47

Delegirani su Tomislav Hordov, Milan Nedović i Luka Kardum

Pažnja Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde skrenuta je sa bitaka na međunarodnom planu, Evroliga nije u prvom planu, već ABA liga. Pred večitim rivalima je derbi koji bi mogao da odredi ko će zauzeti prvu poziciju na kraju osnovnog dela regionalnog takmičenja, i tako obezbediti prednost domaćeg terena do finala i u njemu, ako ga izbori kroz doigravanje.

Crveno-beli i crno-beli će u ponedeljak peti put ove sezone deliti megdan, drugi u ABA ligi, a poznata je i sudijska trojka koja će deliti pravdu u “Štark Areni”. Delegiran je hrvatski duo Tomislav Hordov i Luka Kardum, te slovenački arbitar Milan Nedović.

Izabrane vesti

Prvi ovosezonski derbi u dvorani “Aleksandar Nikolić” dobila je Crvena zvezda. I to ubedljivo. Ekipa Duška Ivanovića trijumfovala je protiv Partizan Mozzart Beta sa 90:76, a najefikasniji su bili Luka Vildoza (19 poena), odnosno Nemanja Nedović (17). Crveno-beli imaju prednost u direktnom duelu, ali ne i na tabeli. Pobedu prenosti ispustili su porazom od Cibone u Zagrebu, jednom manje su slavili od Parnog valjka u regionalnoj ligi, međutim, imaju i utakmicu manje – sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

Zbog svega toga ulog je ogroman, zasigurno će ponovo prštati na parketu. Uostalom, tako je bilo na svim prethodnim derbijima od početka sezone. Crvena zvezda je, pored pomenutog prvog meča sa Partizan Mozzart Betom u ABA ligi, ostvarila i pobedu protiv crno-belih u Evroligi trojkom Nemanje Nedovića u poslednjim sekundama istorijskog večitog derbija igranog u “Štark Areni”, a nadigrala četu Željka Obradovića i u polufinalu Kupa Radivoja Koraća i kasnije podigla Žućkovu levicu.

Partizan Mozzart Bet je na jednoj pobedi ove sezone, ostvario ju je na gostujućem terenu u Evroligi. Crno-beli su se revanširali Crvenoj zvezdi u Evroligi, a novi derbi za oba beogradska sastava dolazi posle poraza na međunarodnoj pozornici. Parni valjak je bio polovičan na italijanskoj turneji, pobedio je Virtus u Bolonji, da bi zatim pretrpeo poraz od Olimpije Milano u “Mediolanum forumu”, dok je tim Duška Ivanovića prokockao dvocifrenu prednost u Atini protiv Panatinaikosa.

Drugi večiti derbi u ABA ligi na programu je sutra od 20.30.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara