Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Partizanu fali nebeski skakač kao žednom čoveku čaša vode

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 08:42

Baskonija ogolila još jednom veliki problem crno-belih koji su do sada uvek gubili u Evroligi kada su u tom segmentu bili inferiorni

Novi poraz, a problemi stari. Čini se da bi se sve preokrenulo u Partizan Mozzart Betu samo kada bi se skok iskontrolisao.Statistika kaže da su crno-beli dva puta pobedili u Evroligi do sada i oba puta su imali bolji skok od protivnika. Bilo je to protiv Asvela i Crvene zvezde, a na četiri utakmice gde su upisani porazi, rival je dominirao u tom segmentu, a baš u Vitoriji je bilo najbolnije jer se na kraju sve svelo na jedan jedini ofanzivni skok – Čimea Monekea.

Blesnuo je pred očima navijača Partizana Džoš Čildres kao u noćnoj mori, naizgled davno zaboravljenoj, samo je sada Čildres poprimio lik Monekea u dresu Baskonije. Skok sekund pre kraja koji je doneo pobedu Špancima umnogome je podsetio na detalj od pre 13 godina kada je Partizan u neverovaatno meču protiv Olimpijakosa u Parizu izgubio baš zbog ofanzivnog skoka Džoša Čildresa koji je uhvatio promašaj Miloša Teodosića i tako sprečio da crno-beli tada prođu u finale Evrolige.

Izabrane vesti

Sada je ulog bio neuporedivo manji, ali je situacija bila slična. Partizan je 13 sekundi pre kraja imao prednost koju je obezbedio sjajni Džejms Naneli fantstičnim prodorom i pogođenim slobodnim bacanjem. Usledio je ključan napad Baskonije, u potpunoj zbrci Kodi Miler Mekintajer je ostao sam na liniji za tri poena, promašio je, ali najspretniji je bio Moneke koji je uhvatio loptu pored igrača Partizana, izvukao faul Ognjena Jaramaza i sa penala rastužio crno-bele.

Prvo poluvreme imali smo velikih problema sa njihovim ofanzivnim skokom, u nastavku smo počeli da gradimo koš bolje, ali je onda upravo jedan skok rešio utakmicu“, rekao je bio Željko Obradović.

Posle svega viđenog u Španiji možemo ponovo samo da pričamo o problemima u reketu. Evidentni su bili od samog starta Evrolige. U Tel Avivu je Makabi dominirao ispod koša gde je imao osam skokova više, Barselona je imala devet više u Beogradu, Olimpijakos sedam više u Grčkoj, ali niko nije demolirao crno-bele u reketu kao izabranici Duška Ivanovića u petak uveče u 6.kolu Evrolige.

Morali smo da dobijemo ovu utakmicu. Na kraju smo skokom izgubili i to je nešto na čemu evidentno moramo da radimo na treninzima“, izjavio je Tristan Vukčević, krilni košarkaš koji je idealno iskoristio ukazanu šansu u Vitoriji. Prvi put je zaigrao na evroligaškom meču ove sezone. Ubacio je 13 poena, uneo energiju, ali ni to nije bilo dovoljno da se anulira velika prednost domaćina u reketu.

Baskonija je imala čak 12 skokova više, a posebno je porazan podatak da su upisali 16 ofanzivnih, dok su crno-beli imali samo dva koji su bili delo Frenka Kaminskog. Amerikanac sam nikao nije mogao da se nosi u reketu protiv energičnih Baskijaca, a posebno Monekea koji je sam imao tri ofanzivna skoka, a istakao se i Vanja Marinković koji je imao dva i tri vrlo bitne pogođene trojke.

Kada se sve sabere i oduzme, ovaj tim ima jasan problem koji za sada evidentno trenutni sastav ne može da reši. Zbog toga je i pikiran Bruno Kabloko kao pojačanje, energični Brazilac je napravio karijeru na skoku, eksplozivnosti i dobroj odbrani, Nešto što ovoj ekipi crno-belih fali kao žednom čoveku čaša vode.

Dogovor sa Brazilcem je postignut, ostaje samo da se prevaziđu poslednje prepreke sa Venecijom i Kablokov dvogodišnji ugovor sa klubom iz Humske će biti ozvaničen. U narednom danima će to aktuelni šampion ABA lige i saopštiti.

Sa Brunom u ekipi, u teoriji najveći problem bi trebalo da bude saniran, a ako je dosadašnja statistika pokazatelj, kada Partizan uspe da isparira protivniku u skoku, pobeda na toj utakmici mnogo je realnija.

EVROLIGA - 6. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Bajern Minhen 74:68

/Teodosić 16 - Ekvards 16/

Fenerbahče - Olimpijakos 79:77

/Papajanis 15 - Piters 19/

Žalgiris - Asvel 88:91

/Dimša 21 - Luvavu 19/

Olimpija Milano - Monako 66:72

/Šilds 17 - Džejms 21/

Valensija - Alba Berlin 79:71

/Odželej 19 - Braun 19/

Petak

Barselona - Panatinaikos 80:72

/Parker 17 - Grant 17/

Baskonija - Partizan Mozzart Bet 84:83

/Moneke 16 - Naneli 16/

Virtus Bolonja - Anadolu Efes 93:91

/Šengelija 19 - Bobua 17/



tagovi

Evroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara