Selektor Svetislav Pešić i košarkaši Srbije (©Star Sport)
Selektor Svetislav Pešić i košarkaši Srbije (©Star Sport)

Portoriko rival Srbije i u Beogradu

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.06.23. | 20:10

Duel će biti odigran u sklopu priprema za Mundobasket

Klupska sezona približava se kraju, a to sve više u fokus stavlja košarkašku reprezentaciju i planove priprema za Mundobasket u Manili.

Zasad smo mogli da čujemo kako će Orlovi biti deo tradicionalnog Akropolj kupa gde će rivali biti Grčka i Italija u periodu od 8. do 10. avgusta, a kako je objavio Košarkaški savez Portorika, ova selekcija biće rival Srbije u Beogradu 16. avgusta.

Izabrane vesti

Podsetimo, Srbija i Portoriko zajedno su u grupi B zajedno sa Južnim Sudanom i Kinom, ali će selektor Svetislav Pešić i njegovi igrači nešto ranije moći da dobiju bolji uvid u kvalitete ovog protivnika.

Zanimljivo je da će ekipa Nelsona Kolona odigrati šest pripremnih utakmica. Prvo 4. avgusta sa Dominikanskom Republikom u San Huanu, tri dana kasnije sa SAD u Las Vegasu, dok će 13. avgusta odmeriti snage sa Italijom. Sledi Srbija u Beogradu, pa turnir u Tajvanu protiv Litvanije 19. i Letonije 20. avgusta.

Srbija i Portoriko će se u grupnoj fazi Mundobasketa sastati u drugom kolu, odnosno 28. avgusta. Pre toga Orlovi će igrati sa Kinom, pa sa Južnim Sudanom za kraj. Posle toga sledi ukrštanje sa Grupom A u kojoj su Italija, Dominikanska Republika, Angola i Filipini.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara